Mitä lautasellasi on tulevaisuudessa? Testaa, mitä tiedät ruuantuotannon uusista ratkaisuista

Ympäri maailmaa kehitetään kiivaasti uudenlaisia tapoja kestävämpään ruuantuotantoon.

Tulevaisuuden ruokapöydässä on uusia makuja, mutta myös uusilla keinoilla tuotettuja tuttuja ruokia. Kuva: Maria Lång / Yle, VTT, Silja Viitala / Yle

Ihmiset haluavat tulevaisuudessakin syödä hyvältä maistuvaa ruokaa.

Ruuantuotannon on jatkossa kuitenkin oltava ilmaston kannalta nykyistä kestävämpää. Ruokaa on myös tuotettava niin, että sitä riittää maapallon kasvavalle väestömäärälle köyhissäkin maissa.

Ympäri maailmaa kehitellään kiivaasti vaihtoehtoja, jotka korvaavat eläinperäistä ruokaa kasviperäisellä. Samaan aikaan luodaan täysin uusia tuotantotapoja, esimerkiksi solulihan ja muiden uusien ruokaproteiinien valmistamiseksi. Uudenlaisen ruuan kehittäminen maistuvaksi, ekologiseksi ja laajaan käyttöön sopivaksi voi vaatia aikaa, mutta moni innovaatio on jo pitkällä.

Areenassa julkaistu Ylen sarja Voiko tätä syödä? avaa tulevaisuuden ruokalautasen sisältöä.

Seuraavalla kymmenen kysymyksen testillä voit kokeilla, mitä tiedät tulevaisuuden ruuasta ja keinoista, joilla tavoitellaan kestävää ruuantuotantoa.

Testin kuvalähteet: Yle sekä kysymyksessä 6 VTT ja kysymyksessä 7 Jeff Gilbert / Alamy Stock Photo / AOP

Lue lisää aiheesta:

Lisää ruoka-aiheisia visoja Yle Oppimisen sivuilla