1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronapandemia

Länsi-Pohjassa on varmistunut kolme virusmuunnoksen tartuntaa: tartuntaketjut on saatu katkaistua

Länsi-Pohjan koronatilanne on kuitenkin rauhoittumassa.

koronapandemia
Länsi-Pohjan keskussairaalan etuovi
Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin koronaepidemia on rauhoittunut, mutta koronaturvatoimet ovat edelleen tarpeellisia. Alueella on jouduttu turvautumaan sairaala- ja tehohoitoon.Juuso Stoor / Yle

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on varmistunut kolme koronaviruksen brittimuunnoksen tartuntaa. Sairaanhoitopiiri sai tiedon virusmuunnoksista viikonloppuna.

Johtajaylilääkäri Jyri J. Taskilan mukaan tapaukset liittyvät Ruotsin Skellefteåsta Northvoltin akkutehtaalta lähteneeseen tartuntaketjuun joko suorina tartuntoina tehtaalta tai jatkotartuntoina samasta ketjusta.

Ketju on saatu katkaistua.

– Nyt todettu tartuntaketju on katkaistu ja saatu hallintaan. Laajemman epidemian riski tästä ketjusta on saatu estettyä varhaisella tilanteeseen puuttumisella Northvoltin ketjun selvittelyn ansiosta, Taskila kirjoittaa tiedotteessa.

Länsi-Pohjassa vain yhdeksän tartuntaa viime viikolla

Länsi-Pohjassa tuli viikonloppuna tietoon kolme uutta koronavirustartuntaa. Viime viikolla alueella todettiin yhteensä vain yhdeksän tartuntaa.

– Tapausmäärien laskusta huolimatta epidemia on edelleen kiihtymisvaiheessa, ja myös sairaala- ja tehohoitoon on jouduttu turvautumaan. Koronaturvatoimet ovat edelleen tarpeen, Taskila korostaa.

Uusimmat tiedot Lapin koronatilanteesta löytyvät tästä linkistä.

Lue seuraavaksi