1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Runsaan 1 300 asukkaan Oripäässä on kahden viikon ajalta 18 koronatartuntaa – Ylilääkäri: Tilanne on hälyttävä

Tartuntoja on muun muassa maataloustyöpaikoilla. Kunta sulkee tiloja ja siirtää alakoululaisia etäopetukseen.

koronavirus
Käytettyjä maskeja pursuava roskakori.
Ylilääkäri muistuttaa riittävästä suojautumisesta ja turvaväleistä. Kuvituskuva. Kalle Niskala / Yle

Runsaan 1 300 asukkaan Oripäässä on havaittu viimeisen kahden viikon aikana 18 koronavirustartuntaa.

Viime viikonloppuna tartuntoja oli 12. Altistuneita on 49.

Johtava ylilääkäri Sari Koistinen Loimaan seudun kansanterveystyön kuntayhtymästä on huolissaan isosta määrästä.

– On hälyttävää, että pienellä paikkakunnalla on lyhyessä ajassa tullut näin paljon tartuntoja. Itselläni ei ole vielä tietoa, onko tartuntojen joukossa uusia virusmuunnoksia.

Tartuntoja on Koistisen mukaan ilmennyt usealla maataloustyöpaikalla. Tiedossa ei ole, että rajanylityspaikoilla olisi ollut Oripäähän töihin tulevia henkilöitä.

Koistinen kehottaa pitämään turvavälejä ja käyttämään kasvomaskia. Koistinen muistuttaa myös, ettei työpaikoilla kokoonnuta yli kuuden hengen ryhmissä, eikä kuljeta kimppakyydeissä.

Oripään varhaiskasvatuksessa todettiin viime viikolla positiivinen koronatestitulos, kertoo Oripään kunta verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun). Terveydenhuolto tekee jäljitystyötä ja altistuneet kontaktoidaan puhelimitse. Mahdolliset karanteenit voivat vaikuttaa varhaiskasvatus- tai esiopetusjärjestelyihin.

Kunta sulkee tilojaan, alakoululaisia etäopetukseen

Oripää sulkee maanantaista 1. maaliskuuta alkaen kahdeksi viikoksi nuorisotilan sekä liikuntapalveluista kuntosalin ja liikuntahallin, kertoo kunta tiedotteessaan. Kirjastossa voi kahden viikon aikana asioida vain noutaakseen ja palauttaakseen kirjat. Kirjoja suositellaan varaamaan etukäteen.

Oripään kunnanvirasto suljetaan ulkopuolisilta kahden viikon ajaksi, pois lukien sosiaalitoimen tarvittavat käynnit.

Oripään Palvelutalon osalta jatkuvat jo annetut ohjeistukset. Kotihoito jatkaa normaalisti.

Varhaiskasvatus- ja esiopetus keskitetään toistaiseksi Nallenkoloon. Oripään alakoulun 4.–6.-luokkalaiset siirtyvät etäopetukseen keskiviikkona 3. maaliskuuta 28. maaliskuuta asti. Kunnalla on valmiudet siirtyä tarvittaessa nopeasti kokonaan etäopetukseen.

Kunnan vuokrarivitalojen yhteissaunat suljetaan ja vapaa-aikakeskuksen Kangastupa ovat kiinni ajalla 1.–28. maaliskuuta.

Lue seuraavaksi