1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Kokoontumisrajoituksiin tiukennus: kaikki yli kuuden ihmisen tilaisuuden kielletään Lapin sairaanhoitopiirissä

Päätös on voimassa tiistaista lähtien.

koronavirus
ihminen kadulla
Koronatartuntojen riski Lapissa on nousussa.Jani Aarnio / Yle

Lapin aluehallintovirasto kieltää Lapin sairaanhoitopiirin kunnissa kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli kuusi henkilöä.

Viraston mukaan sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu korkeintaan kuusi ihmistä, kunhan niissä noudetaan viranomaisten antamia ohjeita koronaviruksen torjumiseksi.

Määräys on voimassa 2.3.–28.3.2021 Lapin sairaanhoitopiirin kunnissa eli Enontekiön, Inarin, Kittilän, Kemijärven, Kolarin, Muonion, Pelkosenniemen, Pellon, Posion, Ranuan, Rovaniemen, Sallan, Savukosken, Sodankylän ja Utsjoen kunnissa.

Päätös korvaa Lapin aluehallintoviraston 19. helmikuuta antaman päätöksen.

Koronaepidemia on pahentunut myös Lapissa viime aikoina. Aluehallintoviraston mukaan talvilomakauden vuoksi Lapin matkailijamäärät ovat lisääntyneet merkittävästi, ja siksi tartuntojen leviämisen riski myös Lapin sairaanhoitopiirin alueella on kasvanut. Kokoontumisrajoitusten tiukentaminen on viraston mukaan välttämätöntä osana epidemian torjuntaa.

Lue uusimmat tiedot Lapin koronatilanteesta tästä artikkelista.

Lue seuraavaksi