1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ladut

Jääladut saattavat jäädä haaveeksi tänä kevättalvena

Hiihtoretki aurinkoiselle jääladulle voi jäädä toteutumatta tänä keväänä Pohjois-Karjalassa.

Jalanjälkiä ja hiihtolatu jäällä. Kuva: Jukka Eskanen / Yle

Jäälatujen kunnostus on tällä hetkellä mahdotonta Joensuun ympäristössä. Jäällä on vettä eikä työkoneilla pääse nyt töihin.

Maaladut ovat hiihtokunnossa ja niitä pidetään kunnossa tiiiviisti. Pakkaskelejä on luvassa myöhemmin tällä viikolla, joten hiihtolomalaiset pääsevät vielä laduille ensi viikollakin.

Jäälatujen osalta kausi saattaa olla kuitenkin jo paketissa. Kunnossapitosuunnittelija Timo Mikkonen Joensuun kaupungilta sanoo, että tilannetta on vaikea arvioida etukäteen ja jäätilannetta seurataan päivä kerrallaan.

Jäällä on vettä eikä Mikkonen lähde arvioimaan päästäänkö jäälatuja vielä kunnostamaan tänä keväänä.

Tässä vaiheessa on vielä mahdotonta sanoa mikä esimerkiksi ensi viikonlopun tilanne on jäällä.

Mikkosen toiveissa on, että Pyhäselälle saataisiin vielä tehtyä latuja, mutta sääolot ratkaisevat miten lopulta käy.

Jäälatujen kunnostus voi olla ohi tältä keväältä

Nurmeksessa jäälatuja kunnostettiin vielä viikonloppuna, mutta nyt työt ovat seis. Liikunta-alueidenhoitaja Hannu Liuha sanoo, että jäällä on havaittu paikoin uveavantoja.

Maalatujen tilanne on Nurmeksessa hyvä ja hiihtokausi voi jatkua pitkään, sillä lunta on hyvin pohjilla. Nurmeksessa osa jääladuista on ollut käytössä yli kuukauden, mutta kevään osalta tilanne on nyt arvoitus.

Liuha harmittelee sääolojen muuttumista. Nykyisin jäälatuja päästään kunnostamaan tyypillisesti vasta tammikuussa ja kausi on lyhentynyt selvästi takavuosista.