Hyppää sisältöön

Alueellinen koronanyrkki kokoontuu tiistaina päättämään hallituksen suosittelemista sulkutoimista Pohjois-Pohjanmaalla

Pohjois-Pohjanmaa on koronan kiihtymisvaiheessa. Alueella joudutaan pohtimaan nyt tiukempia rajoituksia hallituksen esityksen mukaisesti.

Alueellinen koordinaatioryhmä tekee tiistaina päätöksiä kokoontumisrajoituksista ja etäkoulusta. Kuvituskuva. Kuva: Christoffer Westerlund / Yle

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä kokoontuu huomenna tiistaina päättämään hallituksen viime viikolla ilmoittaman kolmen viikon sulkutoimien alueellisista toimenpiteistä.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ylijohtajan Terttu Savolaisen mukaan kokouspöydällä ovat nyt kaikki rajoitukset.

Tiistaina päätetään siis Pohjois-Pohjanmaan osalta koulujen mahdollisesta etäopetukseen siirtymisestä ensi maanantaista 8. maaliskuuta lähtien. Etäopetus koskisi yläkoulujen oppilaita sekä toisen asteen opiskelijoita.

Samalla myös päätetään, tuleeko maakuntaan kuuden hengen kokoontumisrajoitus. Tällä hetkellä on vielä voimassa kymmenen hengen kokoontumisrajoitus. Pohjois-Suomen aluehallintovirasto suunnitteli alun perin kuuden hengen kokoontumisrajoitusta jo maaliskuun alusta lähtien, mutta koordinaatioryhmä päätti viime perjantaina 26. helmikuuta, että rajoitusta ei muuteta.

Ravintoloiden sulkemista koskeva hallituksen esitys on lähtenyt tänään maanantaina eduskuntaan. Kaikki yleisölle avoinna olevat ravintolat menevät kiinni, mutta etämyynti on jatkossakin sallittua. Henkilöstöravintolat ja esimerkiksi vanhainkotien lounasruokalat pysyvät auki.

Ravintolasulun on määrä alkaa 8. maaliskuuta ja se kestää kolme viikkoa. Ravintolasulku koskee suurta osaa Suomesta, mutta perustason alueilla ravintolat pysyvät auki.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.