Hyppää sisältöön

Merivartiosto käännytti rajalla lähes kolminkertaisen määrän matkustajia edelliseen viikkoon verrattuna – matkustajamäärät ovat lievässä laskussa

Syyksi käännytyksille rajatarkastusosasto kertoo uhan kansanterveydelle sekä puutteelliset maahantuloedellytykset.

Käännytetyksi joutui viikolla 8 noin 90 henkilöä, kun edellisviikolla luku oli 90. Kuva: Suomenlahden rajavartilaitos

Helsingin satamissa käännytettiin viime viikolla lähes kolminkertainen määrä matkustajia edelliseen viikkoon verrattuna, kertoo Suomenlahden merivartiosto tiedotteessaan. Syynä käännytyksille olivat tiukentuneet maahantulorajoitukset sekä tulkinta välttämättömästä työvoimasta.

Viikolla kahdeksan Helsingin sataman kautta Suomeen saapui 11 968 henkilöä, mikä oli noin tuhat henkilöä vähemmän kuin edeltävällä viikolla. Käännytyksiä tehtiin noin 90 henkilölle, kun vastaava luku edellisellä viikolla oli noin 30.

Rajatarkastusosasto kertoo käännytysten pääasiallisiksi syiksi uhan kansanterveydelle sekä pyrkimisen Suomeen sellaiseen työhön, joka ei kuulu yhteiskunnan toimivuuden tai huoltovarmuuden kannalta välttämättömien työtehtävien piiriin. Suomenlahden merivartiosto tähdentää tiedotteessaan, että henkilö ei voi itse määrittää työmatkansa välttämättömyyttä.

Suomen merivartiosto työskentelee myös Tallinnan satamassa

Tallinnan satamassa työskentelee Suomen merivartioston rajavartiohenkilöitä, joiden viime viikkoisen työn seurauksena yhteensä 59 henkilö päätti siirtää tai luopua aikeistaan matkustaa Suomeen saatuaan tietoa Suomessa voimassa tällä hetkellä voimassa olevista maahanpääsyn edellytyksistä. Henkilöstö toimii Helsinki–Tallinna välillä operoivien laivayhtiöiden kanssa yhteistyössä.

Myös Helsinki–Vantaan lentokentältä käännytettiin ihmisiä viikolla kahdeksan. Yhteensä 26 henkilöä sisärajaliikenteen ja 16 ulkorajaliikenteen matkustajaa sai rajavartiostolta lähtöpassit, kun he pyrkivät maahan muussa kuin välttämättömäksi katsottavassa työmatkatarkoituksessa.

.
.