1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Posio

Antti Mulari kärjessä Posion kunnanjohtajaksi

Posion kunnanvaltuuston on määrä valita uusi kunnanjohtaja 3. maaliskuuta.

Posio
posio kunnanvirasto
Posion uudeksi kunnanjohtajaksi haki alkujaan 18 henkilöä.

Parhaillaan Savukosken kunnanjohtajana työskentelevä Antti Mulari on tällä hetkellä kärkiehdokas Posion uudeksi kunnanjohtajaksi.

Eilen maanantaina kokoontuneessa Posion kunnanhallituksen kokouksessa kunnanhallituksen puheenjohtaja Olavi Lehtiniemi esitti, että kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että se valitsee kunnanjohtajan virkaan Mularin. Kokonaisarvioinnin perusteella (ansiovertailu, haastattelut, henkilöarviointi) Mularin katsottiin olevan kunnanjohtajan virkaahakeneista soveltuvin kunnanjohtajan virkaan.

Mulari oli hiljattain Posiolla hallintojohtajan sijaisena vuoden ajan.

Ehdotus ei kuitenkaan ollut yksimielinen, sillä asiasta käydyn keskustelun kuluessa Heino Kulojärvi esitti, että kunnanjohtajan virkaan valitaan Pekka Jääskö. Esitystä ei kannatettu. Heikki Maaninka puolestaan ilmoitti kannattavansa puheenjohtajan esitystä.

Puheenjohtaja päätti keskustelun toteamalla, että kunnanhallituksen päätökseksi tuli puheenjohtajan esitys.

Kunnanhallitus valitsi aiemmin kunnanjohtajan virkaa hakeneista haastatteluun Paula Halosen, Pekka Jääskön, Santtu Karhisen, Tuula Kuvajan, Antti Mularin ja Henri Pätsin. Haastattelutyöryhmä päätti 23. helmikuuta teettää henkilöanalyysin Jääskölle, Kuvajalle ja Mularille. Henkilöanalyysit toteutettiin 24.-26. helmikuuta.

Kunnanvaltuuston on määrä valita uusi kunnanjohtaja 5. maaliskuuta. Virka tuli auki, kun Heli Knutars valittiin Lapin liiton yhteysjohtajaksi Rovaniemelle. Knutars on töissä Posion kunnassa helmikuun loppuun asti.

Kunnanjohtajaksi haki 18 henkilöä.

Lue seuraavaksi