1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. elokuvat

Etelä-Karjalan elokuvateatterit varautuvat sulkemaan ovensa koronasulun ajaksi – "Pelottaa elokuvateattereiden kohtalo tässä maailmassa"

Etelä-Karjalan elokuvateatterit odottavat saavansa tänään tiistaina tiedon siitä, saako yli kuuden hengen tapahtumia enää järjestää. Jos ei saa, elokuvateatterit sulkevat ovensa koronasulun ajaksi.

elokuvat
Finnkino elokuvateatterin kyltti Flamingossa, Vantaalla.
Etelä-Karjalassa elokuvateatterit toivovat sulkutoimenpiteiden kääntävän koronatilanteen parempaan, jotta myös elokuvateatterit voivat toimia ilman rajoituksia.Eleni Paspatis / Yle

Elokuvateatterit sulkevat ovensa Etelä-Karjalassa, jos kuuden hengen kokoontumisrajoitus astuu voimaan.

Sekä Lappeenrannan Finnkino Strand että Imatran Bio Vuoksi odottavat saavansa aluehallintovirastolta päätöksen asiasta tänään tiistaina.

Elokuvateatterien lipputulot ovat jo nyt pudonneet miltei nollaan, mutta suurin osa kiinteistä kuluista on lähes ennallaan.

Myyntijohtaja Hannele Wolf-Mannila kertoo, että Finnkino keskustelee viranomaisten kanssa siitä, millä tavoin tapahtumia voisi ryhtyä avaamaan turvallisesti sulun jälkeen.

– Toivottavasti hallituksen tiukemmat sulkutoimenpiteet saavat nyt konkreettisen muutoksen aikaiseksi ja tilanne kääntyy parempaan. Erityisen huolissani olen työntekijöittemme jaksamisesta, sillä moni heistä on joko kokonaan tai osittain lomautettuna, Wolf-Mannila sanoo.

Biovuoksen yrittäjä Sanna Ilonen sanoo, ettei mikään tukiraha tule korvaamaan elokuva-alan kokemia menetyksiä korona-aikana.

– Ylipäätään pelottaa elokuvateattereiden kohtalo tässä maailmassa. Tämä poikkeustila muuttaa toimintatapoja eikä kukaan tiedä, mitkä niistä ovat tulleet jäädäkseen. Elokuvan ensi-ilta elokuvateatterissa on elokuvan kruunu. Suoratoistopalveluissa ne ovat massaa, eikä yksikään niistä elokuvista saa oikeutettua huomiota, Ilonen toteaa.

Lue seuraavaksi