Hyppää sisältöön

Lapin yliopisto palkitsi vuoden alumnin, vuoden opettajan ja vuoden opiskelijaryhmän

Yliopistoon perustettiin myös Esko Riepula Apuraha

Lapin yliopisto muisti vuosijuhlassaan aiemmin tänä vuonna 80 vuotta täyttänyttä emeritusrehtori Esko Riepulaa perustamalla yliopistoon Esko Riepula Apurahan. Kuva: Yle Sápmi

Lapin yliopisto on vuosipäiväjuhlassaan maanantaina palkinnut vuoden alumnin, vuoden opettajan, vuoden opiskelijaryhmän sekä jakanut rehtorin palkinnon.

Lapin yliopiston alumnitoiminnan ohjausryhmä on valinnut Lapin yliopiston vuoden alumniksi työ- ja elinkeinoministeriön matkailun erityisasiantuntija Sanna Kyyrän. Hän on valmistunut yhteiskuntatieteiden maisteriksi pääaineenaan matkailututkimus Lapin yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunnasta vuonna 2006. Ohjausryhmä painotti valinnassaan Sanna Kyyrän roolia Suomen matkailualan kehityksessä.

Lapin yliopiston ylioppilaskunta taas valitsi vuoden opettajaksi Mirja Lönegrenin, joka toimii graafisen suunnittelun yliopistonlehtorina taiteiden tiedekunnassa. Valinnan perusteluiden mukaan Mirja Lönegren on muun muassa onnistunut erittäin ansiokkaasti poikkeusajan etäopetuksessa. Hän käyttää monipuolisia ja mielenkiintoisia opetusmenetelmiä etäopetuksessa ja opetuksessa yleensäkin.

Ylioppilaskunta valitsi vuoden opiskelijaryhmäksi sisustus- ja tekstiilimuotoilun toisen vuosikurssin opiskelijat Emilia Ala-Monosen, Emma Heikkilän, Johanna Hyytisen, Emilia Jämsän, Sanni Kelokasken, Iina Kihlströmin, Ruut Laukkasen, Tia Mäläskän, Jessica Nevalan ja Jenni Nurmisen. Valintaperusteissa Lapin yliopiston ylioppilaskunta toteaa, että koronatilanteesta huolimatta tämä vuosikurssi on ryhmäytynyt hienosti. Tiivis ja positiivinen ryhmähenki näyttäytyy opettajille iloisina ja vastuullisina opiskelijoina, jotka tukevat ja kannustavat toisiaan opiskelussa.

Rehtori Antti Syväjärvi myönsi rehtorin palkinnon ylivirastomestari Heikki Aakkoselle. Aakkonen on työskennellyt Lapin yliopistossa 40 vuotta. Valinnan perusteiden mukaan hän on vastannut tehtävässään yliopiston palveluista sitoutuneesti ja ansiokkaasti, laadulla ja positiivisella asenteella.

Yliopistoon perustettiin Esko Riepula Apuraha

Lapin yliopisto muisti vuosijuhlassaan aiemmin tänä vuonna 80 vuotta täyttänyttä emeritusrehtori Esko Riepulaa perustamalla yliopistoon Esko Riepula Apurahan.

Esko Riepula Apurahoja myönnetään Lapin yliopiston väitöskirjatutkijoille väitöskirjojen viimeistelyyn perusteltujen hakemusten ja suositusten perusteella. Vuodesta 2021 lähtien Esko Riepula Apurahoilla tuetaan akateemista työtä kohti tohtorin tutkintoa 100 000 eurolla vuodessa.