1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Laukaa

Koronarokotusaikoja on jouduttu lykkäämään myös seututerveyskeskuksessa – ajanvarauspuhelin toimii taas

Koronarokotusten ajanvarauksessa on ollut Ylen selvityksen mukaan ongelmia eri puolilla Suomea.

Kuva: Kristiina Lehto / Yle

Keski-Suomen seututerveyskeskuksen koronarokotuksen puhelinajanvaraus (siirryt toiseen palveluun) (seututk.fi) on jälleen avattu. Puheluja otetaan vastaan maanantaista torstaihin klo 8–11.

Ajanvarauspuhelin on ollut ajoittain todella ruuhkautunut ja palvelu jouduttiin sulkemaan joksikin aikaa kokonaan, koska uusia rokotusaikoja ei ollut tarjolla.

Seututerveyskeskus tuottaa terveyspalveluja Laukaassa, Joutsassa, Luhangassa, Toivakassa, Keuruulla, Multialla, Petäjävedellä ja Konnevedellä.

Seututerveyskeskuksen mukaan helpoin tapa saada yhteys rokotusajanvaraukseen on jättää puhelinajanvaraukseen takaisinsoittopyyntö. Kaikkiin soittopyyntöihin vastataan, mutta joskus jopa päivien viiveellä puhelujen suuren määrän takia.

Rokotetoimitukset eivät aina saavu sovitusti ja sen vuoksi seututerveyskeskuksen alueellakin annettuja rokotusaikoja on jouduttu ja joudutaan siirtämään.

Seututerveyskeskuksen kuntien alueella 70-80-vuotiaiden rokotusajanvaraus ei ole vielä käynnissä, sillä yli 70-vuotiaiden rokotteita ei vielä tässä vaiheessa riitä kuin yli 80-vuotiaille.

Rokotukset ja ajanvaraus ovat käynnissä yli 80-vuotiaille sekä 65–69-vuotiaille vakavia perussairauksia sairastaville.

Rokotettavien ryhmää voidaan laajentaa vasta sitten, kun seuraavien rokote-erien toimitukset varmistuvat.

Seututerveyskeskuksessa koronarokotukset etenevät ja ajanvaraus avautuu väestöryhmittäin sitä mukaa, kun rokotteita saadaan.

Käytössä on myös sähköinen ajanvaraus (siirryt toiseen palveluun) (oma.hyvis.fi)

Lue myös:

Ylen selvitys: koronarokotusten ajanvarauksissa on ollut ongelmia joka puolella Suomea – puhelinruuhkat ja huono tiedotus riivanneet ihmisiä

Koronarokotusten ajanvaraus ruuhkautui Jyväskylässä, jonossa pahimmillaan 1700 soittopyyntöä – ylilääkäri: "Emme saaneet rokotteita"

Seututerveyskeskus sulki ruuhkautuneen koronarokotusten puhelinajanvarauksen

Jumit koronarokotusten ajanvarauksessa kiukuttavat – "Sekavaa on ja tuntuu, että ihmiset eri kunnissa ovat eriarvoisessa asemassa", sanoo omainen