Hyppää sisältöön

Lopella kunta laittaa Hämeen Ilvesreitin taukopaikat kuntoon valtion rahalla

Komion luonnonsuojelualueelle rakennetaan esteetön ulkoilureitti ja taukopaikka muutetaan esteettömäksi.

Lopella sijaitseva Melkuttimien alue on ulkoilijoiden suosiossa. Kuva: Tiina Kokko / Yle

Hämeen Ilvesreitin taukopaikat kunnostetaan Lopella. Kunnostuskohteita ovat muun muassa Pilkuttimen laavu, Isokorkeen taukopaikka, Melkuttimen laavut, Sähkönokka, Kalaton ja Huhtala.

Kohteissa nostetaan rakennuksia sekä parannetaan laavujen ja huussien kattoja, uusitaan pöytäpenkki yhdistelmiä, nuotioiden ritilöitä ja korjataan nuotioiden rakenteita. Taukopaikoille tuodaan tarvittaessa myös maa-ainesta, jolla parannetaan märkiä kohtia.

Kunnan sunnitelmissa on myös kehittää Komion luonnonsuojelualuetta. Luutalammin rantaan rakennetaan esteetön ulkoilureitti, taukopaikka muutetaan esteettömäksi ja lisäksi reitille tehdään uudet opasteet. Kunta on jo aloittanut Komion esteettömän reitin suunnittelun ja kilpailutus reitin toteuttamaksi on tarkoitus tehdä mahdollisimman pian.

Kunta on saanut lähivirkistysalueiden kunnostamiseen Uudenmaan ely-keskukselta 30 000 euroa. Hämeen Ilvesreitin ja Komion hankkeiden kustannukset ovat kokonaisuudessaan yhteensä 60 000 euroa ja ne toteutetaan tämän vuoden loppuun mennessä.

.
.