1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronapandemia

Pohjois-Ruotsin koronatilanne pahenee, mutta Haaparannalla tartuntojen määrä on vähentynyt

Pohjois-Ruotsissa on edelleen moninkertainen määrä koronatartuntoja verrattuna Lapin maakuntaan.

Koronapandemia
Haaparannan Storgatan
Haaparannalla todettiin viime viikolla vain viisi koronavirustartuntaa.Juuso Stoor / Yle

Pohjois-Ruotsin koronatilanne pahenee edelleen. Maakunnassa todettiin viime viikolla 827 tartuntaa, mikä on 85 tapausta edellistä viikkoa enemmän.

Kahden viikon aikana Norrbottenissa on todettu 627 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohti, kun viikko sitten vastaava luku oli 491 ja kaksi viikkoa sitten 379.

Lapissa koronatilanne on huomattavasti lievempi, vaikka Lapin molemmat sairaanhoitopiirit ovat epidemian kiihtymisvaiheessa. Lapin sairaanhoitopiirissä kahden viikon ilmaantuvuusluku on 79, kun viikkoa aiemmin se oli 69. Länsi-Pohjassa epidemia on edelleen rauhoittunut. Kahden viikon ilmaantuvuusluku on 35, kun viikkoa aiemmin se oli 52.

Haaparannalla viime viikolla viisi tartuntaa

Pohjois-Ruotsissa tartuntoja on ylivoimaisesti eniten Luulajassa. Siellä todettiin viime viikolla 490 tartuntaa ja toissa viikolla 407 tapausta. Kaupungin kahden viikon ilmaantuvuusluku on 1 148.

Länsirajalla Haaparannan koronatilanne on helpottanut. Kunnassa todettiin viime viikolla vain viisi tartunta, kun edellisellä viikolla oli 27 tapausta.

Muissa länsirajan kunnissa tartuntojen määrä hieman kasvoi viime viikolla. Övertorneålla todettiin viime viikolla 13 ja edellisellä viikolla 8 tapausta. Pajalassa tuli viime viikolla tietoon viisi tartuntaa, kun edellisellä viikolla todettiin vain yksi tartunta.

Kiirunassa tuli viime viikolla tietoon 41 ja toissa viikolla 30 tartuntaa. Ainoastaan Arvidsjaurissa ei tullut viime viikolla tietoon yhtään tartuntaa. Edellisellä viikolla niitä todettiin viisi.

Uusimmat tiedot Lapin koronatilanteesta löytyvät tästä artikkelista.