1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. henkirikokset

Kotkalaismiehelle vaaditaan 9 vuotta vankeutta avopuolisonsa taposta – epäilty on tunnustanut kuristaneensa naista

Nainen kuoli kuristamisen aiheuttamiin vammoihin yhdeksän päivää myöhemmin.

henkirikokset
Kotkan oikeustalo
Kotkalaismiestä syytetään avopuolisonsa taposta. Asiaa käsitellään Kymenlaakson käräjäoikeudessa. Arkistokuva.Pyry Sarkiola / Yle

Syyttäjä vaatii kotkalaismiehelle vähintään yhdeksän vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta avopuolisonsa taposta.

Miehen epäillään kuristaneen avopuolisoaan käsin tai kädellä kaulasta pitäen heidän yhteisessä asunnossaan Kotkansaarella vapunpäivänä viime vuonna.

Paikalle hälytetty poliisi löysi naisen elottomana asunnon lattialta. Poliisin ja ensihoidon tekemän elvytyksen johdosta nainen alkoi jälleen hengittää. Nainen vietiin sairaalahoitoon, mutta hän ei enää palannut tajuihinsa.

Nainen kuoli hapenpuutteen aiheuttamaan aivovaurioon 9. toukokuuta.

Syyttäjän mukaan tuomio voidaan antaa vaihtoehtoisesti myös törkeästä pahoinpitelystä tai törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Epäilty tunnustanut teon

Teosta epäilty kotkalaismies on esitutkinnassa tunnustanut kuristaneensa avopuolisoaan kaulasta heidän yhteisessä kodissaan ja aiheuttaneensa näin naisen kuoleman.

Epäilty on kiistänyt aiheuttaneensa kuoleman tahallaan. Hän on kertonut sen olleen vahinko.

Mies on ollut vangittuna viime vuoden vapunpäivästä lähtien.

Sekä syytetty että tämän avopuoliso ovat molemmat syntyneet 1990-luvulla.

Asian käsittely alkoi Kymenlaakson käräjäoikeudessa heinäkuussa ja jatkui tänään tiistaina. Käräjäoikeus antaa asiassa tuomionsa kahden viikon päästä.

Juttua korjattu 3.3.2021 klo 10:30: Asiaa käsiteltiin Kymenlaakson käräjäoikeudessa jo heinäkuussa ja jatkettiin nyt maaliskuussa. Jutun käsittely ei siis alkanut maaliskuussa, toisin kuin jutussa aiemmin mainittiin.

Lue lisää: Nainen yritettiin tappaa vappupäivänä Kotkassa – poliisi tutkii törkeitä pahoinpitelyjä Imatralla ja Kouvolassa

Lue seuraavaksi