1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. nuoret

Ulkoliikuntaleiri Puijolla ja nuoriso-ohjaajat laskukaverina Tahkolla – Kuopiossa paljon hiihtolomaohjelmaa koronatilanteesta huolimatta

Hyperhiihtoloman ohjelmaa on tänä vuonna siirretty enemmän ulos.

Nuoriso-ohjaajat ovat loman juttu- ja lasketteluseurana Tahkolla. Kuvituskuva. Kuva: Helmi Nykänen / Yle

Kuopiossa järjestetään ensi viikolla perinteeksi muodostunut Hyperhiihtoloma koronatilanteesta huolimatta. Hyperhiihtoloman ohjelmassa on monenlaista tekemistä lapsille ja nuorille lomaviikon aikana.

Tänä vuonna ohjelmaa on aiempaa enemmän ulkona koronatilanteen vuoksi.

– Ohjelmaa on kokonaisuudessaan tarjolla melkein saman verran kuin aiempina vuosina, mutta sisätapahtumia on edellisvuosia vähemmän. Olemmekin kehottaneet toimijoita mieluummin järjestämään ulkotapahtumia, kertoo kaupungin kulttuurisuunnittelija Nina Venäläinen.

Hiihtolomaviikolla järjestetään esimerkiksi maksuton ulkoliikuntaleiri Puijon hiihtostadionin sekä Puijon ja Rajalan koulun lähiympäristöissä. Leirillä liikutaan pääsääntöisesti ulkona jokaisena päivänä. Leiri on kohdennettu 1.–3.-luokkalaisille.

Puijon laella voi osallistua Puijon Peikon talvipolulle. Polulla pääsee tutustumaan Puijon Peikon talvipuuhiin. Polku lähtee Puijon Majan takaa. 4H järjestää Puijolla erilaisia teemapäiviä, joihin on ennakkoilmoittautuminen.

Nuoriso-ohjaajat seurana Tahkolla ja Kuntolaaksoon uimaan maksutta

Nuoriso-ohjaajat laskeutuvat lomaviikolla Tahkolle. Liikkuva nuorisotila Wauto parkkeeraa Tahkon päähissiaseman taakse jääparkkiin. Autolla on tarjolla kuumaa mehua, juttuseuraa, laskuseuraa, yhdessä tekemistä ja kilpailuja.

Karttulan Nuokkarilla pelataan pihapelejä, askarrellaan, kokkaillaan ja retkeillään pulkkamäkeen ja laavulle. Jynkän Monarilla on nuorille yökahvila ja talvisia pihapelejä. Pienemmille järjestetään leffahetki, askartelua ja lumitaidetta.

Petosen Pinarilla leivotaan, ommellaan, seinäkiipeillään, tehdään lumiveistoksia sisällä ja tuunataan Fiilisseinää. Päivärannassa Pänärillä puuhaillaan keskiviikkona makrameiden parissa.

Alle 18-vuotiaat pääsevät uimaan Kuntolaakson uimahalliin ilmaiseksi maanantaista perjantaihin kello 8–16 välisenä aikana. Hallilla ovat käytössä uimahyppytornit ja Wibit -vesitemppurata.

Hyperhiihtoloman tapahtumat noudattavat koronarajoituksia, joten tapahtumiin saa tulla vain terveenä. Erityistä huomiota kiinnitetään turvavälien ja hygieniaohjeiden noudattamiseen.