1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kuntaliitokset

VM: Suomenselän kunnan sijaan tekeillä on nyt Karstulan ja Kyyjärven liitos

Kahden kunnan liitos tulee maaliskuun aikana päättäjien käsittelyyn, ja sitä ennen mielipidettä kysytään myös asukkailta.

kuntaliitokset
Grafiikkaa mahdollisesta neljän kunnan kuntaliitoksesta Keski-Suomessa.
Neljän K:n sijaan liitoksesta neuvottelee nyt kaksi K:ta eli Karstula ja Kyyjärvi.Ilkka Kemppinen / Yle

Valtiovarainministeriö kertoo jatkaneensa kuntajakoselvittäjä Eero Laesterän toimikautta Kyyjärven kuntajakoselvityksessä.

Jatko on tarpeen sen jälkeen, kun Kannonkosken valtuusto torjui esityksen siitä, että neljä kuntaa muodostaisi uuden Suomenselän kunnan.

Nyt tekeillä on kahden kauppa eli Karstulan ja Kyyjärven kuntaliitos. Laesterä päätyi esittämään sitä sen jälkeen, kun hän oli keskustellut asiasta kuntien ja ministeriön kanssa.

Kuntajakoselvittäjä tekee yhdessä kuntien kanssa uuden yhdistymisesityksen ja päivittää yhdistymissopimuksen ja muut tarvittavat selvitysasiakirjat.

Uusi yhdistymisesitys annetaan Kyyjärven ja Karstulan kuntien valtuustoille vielä maaliskuun aikana.

Valtiovarainministeriö kertoo, että kuntien asukkaita kuullaan ennen kuin yhdistymisesitys siirtyy päättäjien käsittelyyn Kyyjärvellä ja Karstulassa.

Kuntien asukkaille ja muille, jotka katsovat asian koskevan itseään, varataan myös mahdollisuus tehdä huomautus yhdistymisesityksestä, ministeriö toteaa.

Lue seuraavaksi