1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. työllisyys

Marja Sannikka: Hallitus unohti työpaikat

Kun tarjolla on paljon puhetta ja vähän tekoja, hallituksen työllisyystavoite näyttää karkaavan yhä kauemmas, arvioi Marja Sannikka videoblogissaan.

työllisyys
Mistä hallitus taikoo työpaikat?
Mistä hallitus taikoo työpaikat?

Sanna Marinin hallituksen työllisyystavoite oli alunperin todella kunnianhimoinen: 60 000 lisätyöllistä hallituskauden loppuun mennessä eli vuonna 2023.

Tavoite karkasi pian käsistä (siirryt toiseen palveluun) ja vaihtui: nyt tavoitteena on 80 000 lisätyöllistä vuosikymmenen loppuun mennessä.

Lisäajasta huolimatta tavoite on kova.

Varsinkin, kun yli vuoden uurastuksen jälkeen tavoitteesta puuttuu vielä teot vähintään 50 000 lisätyöllisen saamiseksi. Keinoista työllisten määrän lisäämiseksi hallitus pysyy vaiti tai antaa vain ympäripyöreitä vastauksia.

Katso videolta lisää, miten hallitus on väistellyt käytännön keinoista puhumista, ja tule kertomaan ajatuksesi. Pitäisikö hallituksen panna vauhtia työllisyyden parantamiseen? Jos, niin millä keinoilla?

Olen mukana keskustelussa kello 21:een saakka.

Kirjoittaja on politiikasta ja yhteiskunnasta kiinnostunut toimittaja, jonka mielestä totuutta täytyy katsoa silmiin, jotta maailmaa voi muuttaa paremmaksi.

Lisää aiheesta Marja Sannikka -ohjelmassa TV1:llä perjantaina 5.3.2021 klo 20. Vieraina SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen ja taloustieteen professori Roope Uusitalo.

Lue seuraavaksi