1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Lapin sairaanhoitopiirin koronaryhmä: Yläkoululaisia ei etäopetukseen, toisen asteen etäopetuksesta päätös kunnille

Kolarin ja Sodankylän kunnat kertoivat noudattavansa suositusta eli pitävänsä yläkoululaiset lähiopetuksessa. Sodankylässä lukiolaiset menevät etäopetukseen, mutta Kolarissa eivät.

Koronatartuntoja alueella on ollut lähes 80 per 100 000 asukasta kahden viime viikon aikana. Kuva: Christoffer Westerlund / Yle

Peruskoulujen yläluokkia ei tarvitse siirtää etäopetukseen Lapin sairaanhoitopiirin kunnissa, katsoo Lapin alueellinen koronakoordinaatioryhmä. Ryhmän mukaan yläkoululaisia ei ole perusteltua laittaa etäopetukseen, koska epidemian leviämisriski on pieni. Koululaisten etäopetukseen siirtämisestä päättävät kunnat.

Koordinaatioryhmä suosittelee alueen kuntia päättämään siitä, siirretäänkö toisen asteen oppilaitoksia etäopetukseen, koska epidemian leviämisriski vaihtelee kunnittain.

Lapin alueellinen koronakoordinaatioryhmä päätti asiasta tiistaina.

Kolarin kunta kertoi heti kokouksen jälkeen, että paikkakunnalla yläluokat ja lukio eivät siirry etäopetukseen.

Sodankylän kunta kertoi hieman myöhemmin, että yläkoulu ei siirry etäopetukseen. Sodankylän lukio sen sijaan siirtyy aikaisemman tiedon mukaisesti etäopetukseen hiihtoloman jälkeen maanantaina 15. maaliskuuta kahdeksi viikoksi. Asiasta päättää virallisesti sivistyslautakunta torstaina 4. maaliskuuta.

Lapin sairaanhoitopiiri siirtyi koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen helmikuussa. Kahden viime viikon aikana tartuntojen ilmaantuvuusluku alueella on 79,6 per 100 000 asukasta. Luvussa on mukana kaikki sairaanhoitopiirin alueella todetut tartuntatapaukset, myös matkailijat. Kahden viime viikon tartunnoista puolet on todettu ulkopaikkakuntalaisilla.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri on ollut kiihtymisvaiheessa jo pidempään.

Lue uusimmat tiedot Lapin koronatilanteesta tästä artikkelista.