1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Etelä-Savon sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (Essote)

Koronaepidemia osoittaa kiihtymisen merkkejä – Essoten alueella jälleen 20 uutta koronavirustartuntaa

Kuntayhtymä-sairaanhoitopiiri Essoten tiedotteessa kerrotaan, että uudet rajoitukset ovat harkinnassa.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (Essote)
Mikkelin keskussairaala.
Juho Liukkonen / Yle

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essoten alueella on todettu jälleen 20 positiivista koronatestien tulosta (siirryt toiseen palveluun).

Osa tartunnoista on ilmennyt jo aiemmin karanteeniin asetettujen joukosta, mutta myös uusia tartuntaketjuja on kuntayhtymän mukaan löytynyt ja osan alkulähde on alueen ulkopuolella.

Kuntayhtymän mukaan aikuisten välisiä kohtaamisia tulee tietoon edelleen paljon ja sitä kautta tartunnat leviävät. Eilen tartuntoja on tullut muun muassa kuntosalilta ja aikuisten välisistä baarikohtaamisista.

Essoten alueen "koronanyrkin" kerrotaan kokoontuneen tiistaina arviomaan tilannetta. Rajoitukset on päätetty pitää tässä vaiheessa ennallaan.

Tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun) kerrotaan, että tilannetta arvioidaan kuitenkin päivittäin, ja jos tartuntamäärien suunta ei käänny selvästi laskuun lähivuorokausien aikana, tullaan rajoituksia tiukentamaan uuden tartuntatilain mukaisesti.

Tartuntatautilääkäreiden kerrotaan pyytäneen ympäristöterveydenhuollolta valvontaa tartuntatautilain 58 d -pykälän mukaisten rajoitusten toimimisesta. Pykälään sisältyvät muun muassa kahden metrin turvavälit aikuisten harrastustoiminnassa.

Harkinnassa on tiedotteen (siirryt toiseen palveluun) mukaan myös tartuntatautilain 58 g -pykälän mukaiset toimet, mitkä käytännössä tarkoittavat tilojen sulkemisia. Myös yläkoulujen siirtyminen etäopetukseen on harkinnassa.

Kuntayhtymästä kerrotaan, että koronatartunnat, lomakausi ja karanteenit ovat panneet Essoten terveydenhuollon ja vanhus- ja vammaispalvelujen henkilöstön tiukoille. Tartunnan saaneiden osastohoidon kerrotaan myös vaativan enemmän resursseja kuin tavanomainen hoito.

Essoten alue on koronaviruksen suhteen tällä hetkellä toiseksi vakavimmassa, eli kiihtymisvaiheessa.

Altistumispaikat koronavirukselle löytyy kuntayhtymä Essoten omilta sivuilta (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi