1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Ensimmäinen hiihtolomaviikko toi Kuusamoon useita tartuntoja – noin kymmenen eteläsuomalaisilla vierailla, paikallisilla viisi

Viime viikolta on Rukalla ilmoitettu altistumismahdollisuudesta neljässä eri ravintolassa.

koronavirus
Rukan laskettelukeskuksen rinteitä lumetettiin loppuviikon avajaisia varten keskiviikkona 15.10.2014
Kuusamon Rukalla on laitettu yksi ravintola kiinni, kun työntekijän todettiin sairastuneen koronavirukseen pikatestin perusteella viikonloppuna. Arkistokuva.

Kuusamossa on todettu altistumismahdollisuus koronavirukselle useassa ravintolassa Rukalla viime viikolla, ja näihin liittyy myös useita Etelä-Suomen koronavirustapauksia.

Noin kymmenen eteläsuomalaisen henkilön kohdalla on oltu yhteydessä Kuusamon terveysviranomaisiin tartuntaketjun jäljityksen yhteydessä. Henkilöt ovat huomanneet oireita hiihtolomansa jälkeen ja hakeutuneet testiin.

Myös kuusamolaisten tartunnat ovat lisääntyneet selvästi, viime viikon aikana on todettu viisi tartuntaa. Tätä ennen tartuntoja on Kuusamon alueella ollut yksittäisiä, kertoo tartuntataudeista vastaava lääkäri Marika Käkelä Kuusamon terveyskeskuksesta.

Kuusamon Rukalla on ollut mahdollisuus altistua koronavirukselle Ski Bistrossa 22.–23.2., Ruka Scandicin aulabaarissa 23.–24.2. sekä Camp Kitchenissä 24.2.

Lisäksi Pizzeria Rukassa on ollut altistumismahdollisuus 22.–26.2 työntekijällä todetun tartunnan vuoksi. Ravintola pidetään suljettuna toistaiseksi.

Korjattu 3.3. kello 8.57 otsikosta paikallisten tartuntojen luku kuudesta viiteen.

Lue seuraavaksi