Hyppää sisältöön

Myanmarin protesteissa tähän asti verisin päivä, ainakin 38 kuoli – Katso video mielenosoituksista

Mikäli keskiviikon kuolinluvut vahvistetaan, kuolleita on enemmän kuin tähän asti verisimpänä päivänä, sunnuntaina.

Videolla mielenosoituksia Yangonissa ja Mandalayssa keskiviikkona 3. maaliskuuta.
Videolla mielenosoituksia Yangonissa ja Mandalayssa keskiviikkona 3. maaliskuuta.

Myanmarissa oli noin kuukauden ajan jatkuneiden protestien väkivaltaisin päivä. YK:n mukaan ainakin 38 ihmistä kuoli sotilaiden voimankäytön seurauksena.

Turvallisuusjoukot ampuivat ihmisiä kohti useissa kaupungeissa.

Myös uutistoimistojen sairaala- ja silminnäkijälähteet ovat kertoneet kuolleista ja haavoittuneista maan kahdessa suurimmassa kaupungissa ja muualla maassa.

Uutistoimisto Reutersin silminnäkijälähteiden mukaan ainakin kahdeksan mielenosoittajaa on kuollut maan suurimmassa kaupungissa ja taloudellisessa keskuksessa Yangonissa. Kuusi ihmistä on puolestaan saanut surmansa Monywassa maan keskiosassa, paikallinen lehti kertoo.

Paikallinen lääkäri on kertonut uutistoimisto AFP:lle, että kuolleita olisi seitsemän. Läheisessä Mandalayssa, maan toiseksi suurimmassa kaupungissa, on kuollut ainakin kaksi ihmistä. AFP:n sairaalalähteiden mukaan toista oli ammuttu päähän ja toista rintaan.

Myingan kaupungissa on kerrottu yhden mielenosoittajan kuolleen, kun turvallisuusjoukot tukahduttivat mielenosoitusta kyynelkaasulla, kumiluodeilla ja ampumalla.

Mielenosoittajat ovat tukkineet Yangonissa teitä renkaista ja piikkilangasta rakentamillaan esteillä hidastaakseen poliisin kulkua.

Demokratiaa vaativat mielenosoitukset ovat jatkuneet eri puolilla Myanmaria siitä asti, kun sotilaat kaappasivat viime kuun alussa vallan ja veivät valtiokansleri Aung San Suu Kyin kotiarestiin.

Kaikkiaan Myanmarin viimeaikaisten protestien yhteydessä on kuollut ainakin 40 ihmistä. Mikäli keskiviikon tiedot kuolonuhreista vahvistuvat, kuolonuhreja on ollut enemmän kuin sunnuntaina, joka on ollut tähän asti verisin päivä vallankaappauksen jälkeen. Tuolloin eri puolilla maata ainakin 18 mielenosoittajaa kuoli poliisin luodeista.

Aiheesta aiemmin:

.
.