1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tartuntataudit

Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä: ei nuhaisia lapsia päiväkotiin tai kouluun

Koronatestiin kannattaa hakeutua matalla kynnyksellä.

tartuntataudit
Tyttö niistää.
Nuhainen lapsi pitäisi pitää pois päiväkodista. Päivi Meritähti / Yle

Pohjanmaan koronakoordinaatiöryhmä suosittaa korkeakouluille ja toisen asteen opetukseen etäopetusta poikkeusolojen ajaksi eli maaliskuun lopulle. Ryhmä kertoo lisäksi antaneensa AVI:lle tarkan tilanteen Pohjanmaan tautitilanteesta yläkoulujen etäopetuksen päätöksentekoa varten.

Nuoret voivat harrastaa pienissä ryhmissä

Pohjanmaan koronakoordinaatiotyöryhmä ei pidä tällä hetkellä tarpeelliseksi suositella lasten ja nuorten ryhmäharrastusten keskeyttämistä eli vuonna 2007 ja sitä vanhempien lasten ryhmäharrastustoiminta voi jatkua. Tärkeää on kuitenkin on kuitenkin huomioida enintään kuuden henkilön kokoontumisrajoitus ja muut terveysturvallisuusohjeet.

Tilannetta seurataan tarkasti ja tarvittaessa tehdään uusi ratkaisu, jos epidemiatilanne huononee.

Nuhaiset lapset pidettävä pois päiväkodeista

Nuhaisia lapsia ei saa viedä päiväkotiin tai kouluun. Pohjanmaan koronakoordinaatiotyöryhmä muistuttaa, että myös lapset sairastavat ja tartuttavat virusta myös oireettomina ja lieväoireisina.

Koska alueella on todettu joukkoaltistumisia kouluissa ja päiväkodeissa, työryhmä painottaa, että päiväkoteihin ja kouluihin ei saa viedä oireisia lapsia.

Koronatestiin matalalla kynnyksellä

Vaasan sairaanhoitopiirissä tehdään koronavirustestejä keskimäärin 450 päivässä.

Koronaviruksen oireita ovat äkillisesti alkaneet kuume, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, lihaskivut sekä haju- ja/tai makuaistin menetys, joissakin tapauksissa myös vatsaoireet kuten ripuli.

Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä kehottaa hakeutumaan testiin matalalla kynnyksellä. Testiin kannattaa hakeutua myös viikonloppuna.

Lue seuraavaksi