1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Varsinais-Suomi

Varsinais-Suomessa uusi päiväkohtainen ennätys koronatartunnoissa

Tiistaina maakunnassa ilmoitettiin 112 uutta koronavirustartuntatapausta. 

Varsinais-Suomi
Tyksin T-sairaala
Linus Hoffman / Yle

Varsinais-Suomessa on todettu sairaanhoitopiirin mukaan uusi päiväkohtainen koronatapausten ennätys. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin mukaan tiistaina maakunnassa ilmoitettiin 112 uutta koronavirustartuntatapausta.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ehdottaa tiukempia rajoitustoimenpiteitä.

Sairaanhoitopiiri on antanut lausunnon keskiviikkona Lounais-Suomen aluehallintovirastolle uuden tartuntatautilain pykälän 58 g:n käyttöönotosta. Pykälä mahdollistaa tilojen sulkemisen kokonaan. Avi voisi määrätä sulkemaan esimerkiksi yksityiset kuntosalit, sisäliikuntatilat, yleiset saunat, kylpylät ja muun muassa kauppakeskusten yleiset oleskelutilat.

– Epidemiologinen tilanne on sellainen, että tilojen sulkemisen mahdollistava pykälä otettaisiin käyttöön koko maakunnan alueella, sairaanhoitopiiri katsoo tiedotteessaan.

Tiistaina Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri kertoi suosittelevansa aville 58 d -pykälän käyttöönottoa. Se taas velvoittaisi yksityisiä toimijoita huolehtimaan turvaväleistä ja hygieniasta aiempaa tarkemmin. Avi on jo kertonut valmistelevansa 58 d -pykälän käyttöönottoa.

– Sairaalahoidon tarve on jo nyt huomattavasti kasvanut. Jos me jäämme odottamaan, olemme jo auttamattomasti myöhässä, sanoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä on todettu keskiviikkoon mennessä noin 5753 koronavirustapausta. THL:n tämän päiväiset tilastot kertovat 5700 todetusta tartunnasta, mutta THL:n tilastot tulevat jäljessä.

Lue lisää:

Koronatilanne vaikeutunut entisestään Varsinais-Suomessa – virusmuunnosten osuus kasvussa

Lue seuraavaksi