Hyppää sisältöön

Pohjalaisteillä edelleen lähes joka toinen poliisin haaviin jäänyt on huumeratti

Eniten pohjalaismaakunnissa autoillaan kovien huumeiden eli amfetamiinin ja metamfetamiin vaikutuksen alaisena.

Lähes joka toinen ratista kärähtänyt on edelleen huumeissa tai lääkkeissä autoileva Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella. Kuva: Eleni Paspatis / Yle

Huumeissa autoilevien määrä on lähes viisinkertaistunut kymmenessä vuodessa pohjalaismaakunnissa.

Viime vuonna Pohjanmaan poliisin alueella jäi kiinni yli 660 huumekuskia, kun vuonna 2010 määrä oli 138. Rattijuoppojen määrä pohjalaisteillä on koronavuonna lisääntynyt hieman. Heitä jäi kiinni reippaat 800, lisäystä edellisvuoteen oli 12 tapausta.

Lähes joka toinen ratista kärähtänyt on edelleen huumeissa tai lääkkeissä autoileva Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella. Hieman yli puolet poliisin haaviin jääneistä on rattijuoppoja.

Suunta on poliisin mukaan huolestuttava, sillä myös ammattiautoilijoita on jäänyt kiinni huumetesteissä.

– Eniten pohjalaisteillä autoillaan kovien huumeiden eli amfetamiinin ja metamfetamiinin vaikutuksen alaisena, kertoo ylikomisario Janne Kangas.

Eniten huumekuskeja jäi kiinni Etelä-Pohjanmaalla, lähes 300. Siellä myös kasvua huumerateissa oli eniten. Rannikko-Pohjanmaalla taas huumekuskeja oli viime vuonna 245 – määrä laski edellisvuodesta muutamalla.

Keski-Pohjanmaalla taas trendi on laskusuuntainen sekä huumerateissa että rattijuopoissa. Viime vuonna huumekuskeja otettiin kiinni 120, kun vuotta aiemmin saldo oli reilut 150.

Tiedot selviävät Pohjanmaan poliisin viime vuoden tilastoista.

Lue myös:

.
.