Hyppää sisältöön

Kouvola kannustaa nuoria kokeilemaan yrittäjyyttä perinteisten kesätöiden sijaan – viisi nuorta saa 300 euron ''starttirahan'' ja neuvoja yritystoimintaan

Kesäyrittäjäseteleitä jaetaan Kouvolassa nyt ensimmäistä kertaa.

Kouvolan kaupungin mukaan kesäyrittäjyydellä voi olla tärkeä rooli kesätyöpaikan korvaajana, sillä perinteiset kesätyöpaikat ovat koronapandemian myötä vähentyneet. Kuvituskuva. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Kouvolan kaupunki etsii nuoria, jotka ovat kiinnostuneita kokeilemaan oman yrityksen pyörittämistä.

Kaupunki tarjoaa viidelle 15−20-vuotiaalle yrittäjyydestä kiinnostuneelle nuorelle mahdollisuuden kesäyrittäjyyteen.

Nuoret voivat hakea 300 euron arvoista tukiseteliä omien yritysideoidensa toteuttamiseen. Lisäksi tarjolla on neuvoja ja tukea kehittämisyhtiö Kouvola Innovationilta sekä Ohjaamosta.

Tukisetelin saajaksi valitut nuoret voivat käyttää setelin esimerkiksi yrityksen perustamiskustannuksiin, viestintään tai materiaalihankintoihin.

– Tukiseteli voi toimia ikään kuin pienimuotoisena starttirahana, Kouvolan kaupungin ohjaamokoordinaattori Anna Kemppinen sanoo.

Tavoitteena on auttaa nuoria kokeilemaan yrittäjyyttä matalalla kynnyksellä, turvallisessa ja kannustavassa ympäristössä.

Setelit jaossa ensimmäistä kertaa

Kesäyrittäjyys voi liittyä moneen eri alaan, esimerkiksi palveluiden tai tuotteiden myyntiin ja valmistukseen, markkinointiin, digi- ja verkkomaailmaan tai vaikka vuokraustoimintaan. Tarkoituksena on kuitenkin antaa nuorille mahdollisuus omien ideoidensa toteuttamiseen, eikä kaupunki halua kovin tarkasti ohjailla nuorten ajatuksia yritysideoiden osalta.

– Kesäyrittäjänä toimiminen on nuorten oma projekti, eikä meillä aikuisilla välttämättä ole tietoa mitä kaikkea uuden sukupolven yritystoiminta voi pitää sisällään. On upeaa nähdä, miten luovia ideoita nuorilta voi syntyäkään, Anna Kemppinen sanoo.

Kesäyrittäjäseteleitä jaetaan Kouvolassa nyt ensimmäistä kertaa. Anna Kemppisen mukaan muissa kaupungeissa on saatu hyviä kokemuksia vastaavasta toiminnasta.

– Koimme, että tänä vuonna kesäyrittäjyydellä voi olla tärkeä rooli kesätyöpaikan korvaajana, sillä koronapandemia on vaikuttanut kesätyöpaikkojen vähenemiseen, Kemppinen sanoo.

Jotta tukiseteliä voi hakea, nuorella pitää olla yritystoimintaa kesän aikana vähintään kymmenen päivän ajan.

Kesäyrittäjäseteliä voi hakea kaupungin verkkosivujen (siirryt toiseen palveluun) kautta. Hakuaika jatkuu huhtikuun loppuun saakka.

Lisää Kymenlaakson uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue lisää:

.
.