1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Suomi-areena

Korona muutti Suomi-areenan järjestelyjä – tapahtumia Porissa ja Helsingissä, keskustelut nähtävissä netissä

MTV ja Porin kaupunki järjestävät keskustelutapahtuman hybridimallilla.

Suomi-areena
Nicke Lingnell (moderator), Miapetra Kumpula-Natri, Katri Kulmuni, Britt Lundberg, Anna-Maja Henriksson och Juho Eerola sitter bredvid varandra. Henriksson talar.
Korona muuttaa tulevan Suomi-areenan järjestelyjä.Yle

Kesän Suomi-areena järjestetään koronan takia uudenlaisella tavalla. 15. kertaa pidettävä tapahtuma on niin sanottu hybriditapahtuma.

– Haluamme hyödyntää keskustelun, vuorovaikutuksen ja yhteisöllisyyden vahvistamisessa uusia digitaalisia toteutustapoja fyysisten toteutustapojen rinnalla, kertoo MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Tomi Einonen.

Käytännössä Suomi-areenan ohjelmaa tuotetaan muutamalta lavalta Porista ja Helsingistä. Fyysisiä osallistujia tapahtumapaikoille otetaan vallitsevien koronaohjeistusten puitteissa.

Keskustelut ovat nähtävissä netissä.

Viime kesänä koko tapahtuma peruuntui

Suomi-areena järjestetään Porissa ja Helsingissä 12 .– 16. heinäkuuta. Tämän vuoden teemat ovat yhteisöllisyys, digitaalisuus ja luonto. Tapahtuman pääyhteistyökumppanit ovat Telia ja Metsähallitus.

Suomi-areena peruuntui viime kesänä koronaepidemian vuoksi. Peruutus koski yli 300:aa keskustelutilaisuuden ja kansalaistoripaikan varannutta järjestäjää ja eri organisaatiota.

Vuonna 2019 tapahtumassa oli 73 000 kävijää, joten välivuosi oli kova isku myös Porin alueen elinkeinoelämälle.

Lue lisää:

Suomi-areenaa ei peruuteta tänä kesänä: “Pidetään yleisön kanssa tai ilman”

Lue seuraavaksi