Hyppää sisältöön

Turun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneet olleet kiinni jo kuukausia – koronasulku sulkee kahvilankin, mutta ulkopuutarha pysyy auki

Kasvihuoneet Turun Ruissalossa ovat olleet suljettuina alkuvuodesta lähtien koronapandemian takia

Arkistokuva Kasvitieteelisen puutarhan kasvihuoneesta. Kuva: Jouni Koutonen / Yle

Turun yliopiston kasvitieteellistä puutarhaa kunnostetaan ja kehitetään.

Kasvihuoneet Turun Ruissalossa ovat olleet suljettuina alkuvuodesta lähtien koronapandemian takia ja myös kahvila sulkeutuu ensi viikon maanantaina kolmeksi viikoksi.

Sulun aikana kasvihuoneiden asiakastiloja on kunnostettu ja puutarhaan on kehitetty uusia elämyksiä etenkin lapsiperheille.

– Kasvihuoneissa on esimerkiksi rakennettu uusia näyttelykokonaisuuksia ja parannettu vierailijoiden käytössä olevia tiloja, ylipuutarhuri Simo Laine kertoo tiedotteessa.

Kasvihuoneet avataan yleisölle Turun yliopiston mukaan heti pandemiatilanteen salliessa.

Ulkopuutarha on kuitenkin päivittäin avoinna yleisölle.

– Koronasta huolimatta puutarhassa vieraili viime vuonna noin 95 000 kävijää. Tulos on hyvä, kun huomioidaan, että kasvihuoneet olivat suljettuina keväällä ja joulun tienoilla yhteensä 98 päivää, kertoo Laine tiedotteessa.

Koronasulku vaikuttaa yliopiston mukaan kasvitieteellisen puutarhan ja koko biodiversiteettiyksikön taloudelliseen tilanteeseen. Sen mukaan pääsylipputulot ovat vähentyneet yli sadalla tuhannella eurolla.

.
.