Hyppää sisältöön

Koillissanomat: Posion kunnanjohtajapelin loppusuoralla yllättävä kampanja – kunnanhallituksen ehdokasta vastaan kerätään nimiä

Antti Mularin valinta kunnanjohtajaksi ei miellytä kaikkia Posiolla.

Antti Mulari oli Posion hallintojohtajan sijaisena vuoden ajan vuonna 2019. Kuva: Tapani Leisti / Yle

Posiolla kerätään nimiä sen puolesta, että kunnanjohtajaksi ei valittaisi Savukosken kunnanjohtaja Antti Mularia. Asiasta kertoo Koillissanomat (siirryt toiseen palveluun) (juttu maksumuurin takana).

Mulari oli kunnanhallituksen ehdokas virkaan. Kunnanhallitus päätti äänin 6-1 ehdottaa häntä kunnanjohtajaksi. Yksi kunnanhallituksen jäsen ehdotti virkaan Pekka Jääsköä. Posiolaislähtöinen Jääskö on Oulun yliopiston asiakkuuspäällikkö.

Neljä yrittäjää on kirjoittanut valtuutetuille kirjelmän, jossa kunnanjohtajaksi esitetään Jääsköä. Lisäksi netissä kerätään nimilistaa, jossa ei mainita nimeltä ehdokasta, mutta valtuutettuihin vedotaan valitsemaan kunnanjohtaja "osaamisen ja kokemuksen perusteella".

Posion kunnanhallituksen puheenjohtaja Olavi Lehtiniemi (kesk.) sanoo, että kunnanjohtajan valintaan yritetään vaikuttaa nyt ennen näkemättömällä tavalla.

– Olen nyt valitsemassa viidettä kunnanjohtajaa, eikä tällaista ole ennen ollut. Menossa on kova maalittaminen, joka ei ole niinkään poliittista, vaan ulkoparlamentaarista vaikuttamista, Lehtiniemi kertoo.

Posion kunnanvaltuusto valitsee kunnanjohtajan perjantaina. Kello 14 alkavaa kokousta voi seurata suorana lähetyksenä Posion kunnan Facebook-sivuilla (siirryt toiseen palveluun).