1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kouvola

Sarkolan koulun rakennustyöt alkoivat Kouvolassa – opetuskäyttöön koulu saadaan ensi vuonna

Työmaalla työskentelee rakennusaikana enimmillään 50 henkeä.

Sarkolan koulun rakennustyöt ovat alkaneet. Ensimmäisinä päivinä tonttia on puhdistettu lumesta. Kuva: Kari Saastamoinen/ Yle

Sarkolan koulun rakentaminen on alkanut Kouvolassa maanrakennustöillä.

Alueella on tehty alustavia töitä kuten puhdistettu tonttia lumesta sekä aidattu työmaa-aluetta. Parhaillaan perustetaan työmaatiloja.

Paalutus alkaa maaliskuun loppupuolella. Tästä aiheutuu lähialueelle meluhaittaa parin viikon ajan. Huhtikuun loppupuolella aloitetaan perustusten rakentaminen.

Sarkolan uuden koulun urakoitsijana on Lehto Tilat oy, joka vastaa sekä koulun suunnittelusta että rakentamisesta.

– Työt, joissa pitää enemmän miettiä sääolosuhteita, sijoittuvat lämpimimmille ajanjaksoille. Tämä on oikeastaan ihanteellinen aloitusaika, sanoo projektipäällikkö Lassi Haaraniemi.

Tällä hetkellä alueella työskentelee 5–7 henkilöä. Enimmillään työmaalla tulee rakennusaikana työskentelemään 30–50 henkilöä.

Kouvolan kaupunki edellytti urakkasopimuksessa, että urakoitsijan täytyy työllistää rakentamisen aikana kaksi pitkäaikaistyötöntä mieluiten Kouvolasta.

Haaraniemen mukaan asiasta on tullut yhtiölle yhteydenottoja. Vielä ei kuitenkaan ole päätetty, ketkä työmaalle valitaan.

Opetuskäyttöön ensi vuonna

Kouvolan kaupunki on kuvaillut tulevaa koulua arkkitehtuuriltaan näyttäväksi ja raikkaaksi, mutta rakenneratkaisultaan perinteiseksi, sillä koulusta tulee betonirunkoinen.

Kaksikerroksisen koulun sisätiloihin tulee muunneltavia oppimistiloja ja avara eteisaula. Piha-alueet suunnitellaan niin, että ne kannustavat liikkumaan.

Kaupungin mukaan koulussa on kiinnitetty erityistä huomiota energiatehokkuuteen ja hiilijalanjälkeen.

Koulun on määrä valmistua opetuskäyttöön syksyllä 2022. Kouvola on varannut kouluhankkeeseen yhteensä 11,5 miljoonaa euroa vuosille 2020–2022.

Lue lisää: Sarkolan koulun rakentaminen alkaa Kouvolassa – urakoitsijalta edellytetään tarkkaa laadunhallintaa ja kahden työttömän työllistämistä

Lisää Kymenlaakson uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.