Hyppää sisältöön

Timo Soini jättää kuntapolitiikan kahdenkymmenen vuoden jälkeen – "Sanon näkemiin, en hyvästi, mutta päivänpolitiikka on osaltani ohitse"

Sinisen tulevaisuus -ryhmän toinen valtuutettu Jukka Kilpi asettuu ehdolle nyt-liikkeen listalla.

Timo Soini on istunut Espoon kaupunginvaltuustossa vuodesta 2000. Kuva: Antti Lähteenmäki / Yle

Timo Soini (sin.) ei asetu enää ehdolle Espoon kunnallisvaaleissa. Kahdenkymmenen vuoden ja viiden valtuustokauden jälkeen Soini kertoo jättävänsä paikallispolitiikan iloisin mielin.

– Espoon kuntapolitiikka ja kotilähiöni Iivisniemen palvelu on ollut poliittisen urani ristiriidattomin ja myönteisin kenttä.

Soini kertoo hänen suurimpien kuntapoliittisten onnistumisten liittyvän lähiympäristöön.

Tärkeimmäksi saavutuksekseen hän nimeää Iivisniemen Kaitaan lukion lakkauttamisen torppaamisen yhdessä Markku Sistosen (sd) ja Raimo Inkisen (vihr.) kanssa. Entiset lukion kasvatit saivat Soinin mukaan yhdessä vietyä läpi koululle miljoonien remontin.

Kuntapolitiikan veteraanin mieltä lämmittää myös se, että koulun viereiselle hiekkakentälle rakennettiin valtuuston päätöksellä tekonurmi.

– Olihan se viime kesänä huikeaa, kun oman junioriseurani Espoon Tikan edustusjoukkue pelasi Karjaan BK 46:sta vastaan ja voitti. Kyllä se oli oluen paikka!

Soini kertoo, että vaikka häntä ei julkisuudessa tunneta ympäristöihmisenä, läheisen Rullavuoren suojelu oli hänelle sydämen asia.

Nyt konkaripoliitikko kantaa huolta siitä, saako kotikaupunginosa omaa edustajaa.

– Pienten lähiöiden asukkaiden pitäisi äänestää pienten lähiöiden ehdokkaita. Oma edustus on tärkeää, sillä muuten suuralueet vievät päätöksenteossa.

Soinin mukaan häntä kosiskeltiin ehdokkaaksi neljästä eri puolueesta, mutta hän oli päättänyt keskittyä elämässä nyt muihin asioihin. Nyt päivät kuluvat elämäkertaa kirjoittaen.

– Sanon näkemiin, en hyvästi, mutta päivänpolitiikka on osaltani ohitse.

Siniset toimivat nykyisellä nimellä ja kokoonpanolla Espoon kaupunginvaltuustossa kesäkuussa päättyvän kauden loppuun. Sinisten valtuutettu Jukka Kilpi ja varavaltuutettu Jonna Löflund ovat ehdolla nyt-liikkeen listalla. Entinen sinisten valtuutettu Simon Elo liittyi viime vuonna kokoomukseen.

Korjattu: 4.3. klo 19.17 Iivisniemen kirjoitusasu.

Korjattu 15.3. klo 16.44 Jutussa sanottiin aiemmin virheellisesti, että vuoden 2021 kuntavaaleissa sinisillä ei ole ehdokkaita. Puolue on kuitenkin toimittanut ehdokaslistan Espoon keskusvaalilautakunnalle.

Lue myös: