1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lemmikkihotellit

Koirien päivähoitopäivä muistuttaa päiväkodin arkea: "Aamupäivästä on ulkoilut ja päivällä on muutaman tunnin päiväuniaika" – kuuntele

Korona on vienyt asiakkaita lemmikkieläinhotelleilta, mutta etätyöperheiden koiria tuodaan aiempaa enemmän päivähoitoon.

Lemmikkihotellit
Kaksi vaalenruskeaa koiraa lemmikkieläinhotellissa.
Koiratytöt ovat juuri käyneet aamu-ulkoilullaan ja odottavat sievästi makupalaa hoitohuoneessaan.Kati Turtola / Yle

Talviloma-ajasta huolimatta hämeenlinnalaisessa Doggies ja Kitties -lemmikkihotellissa on rauhallinen aamu. Hotelliasukkaana olevat koirat ovat käyneet aamupissalla ulkona, ja ainoa kissa-asukas venyttelee itseään tyytyväisenä omalla puolellaan.

Korona-aikaan perheet matkustavat vähemmän, joten lemmikkien loma-ajan hoidolle on tavallista vähemmän tarvetta. Päivähoitoasiakkaita korona-aika sen sijaan on tuonut. Etätyötä tekevät tuovat koiransa päivähoitoon kotikonttorien kiireen keskeltä. Toisinaan koira tuodaan päivähoitoon myös siivouspäivänä, sanoo yrittäjä Minna Riihimäki.

– Meille tulee päivähoitolaisia, jos tehdään pitkää työpäivää. Jos on loma edessä, voidaan koira tuoda totuttelemaan päivähoitoon. Tai jos on vaikka muuttopäivä, kertoo Riihimäki.

Koirien päivähoitopäivä on samalla tavalla ruutiineja täynnä kuten lastenkin hoitopäivä.

– Aamupäivästä on ulkoilut ja päivällä on muutaman tunnin päiväuniaika. Sitten on leikkimistä, touhuamista joko yksin tai muiden koirien kanssa, kuvaa Minna Riihimäki koirien päivähoitopäivää.

Kuuntele, kuinka arvokkaasti hiipivä kissarouva Jade ja muut lemmikkihotellin vieraat viihtyvät:

Kuuntele yrittäjä Minna Riihimäen haastattelu.
Lue seuraavaksi