1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. etäopetus

Avi antoi virallisen määräyksensä Pohjanmaan yläkoulujen siirtymisestä etäopetukseen: "Oppilaitokset merkittäviä tartuntalähteitä"

Pohjanmaan yläkoulut suljetaan kolmeksi viikoksi.

etäopetus
Seiskaluokkalainen tyttö opiskelee etänä.
Pohjanmaan yläkouluissa saadaan taas totutella etäkoulunkäyntiin.Henrietta Hassinen / Yle

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on antanut virallisen päätöksen, jolla se määrää Vaasan ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirien yläkoulut suljettavaksi kolmeksi viikoksi ensi maanantaista lähtien.

Aluehallintovirasto kertoi päätöksen sisällöstä jo torstaina aamupäivällä ennen sen valmistumista. Päätös (siirryt toiseen palveluun)on nyt luettavissa aluehallintoviraston verkkosivuilla.

Lue myös: Avi vahvistaa: Pohjanmaan ja Pirkanmaan yläkoulut kolmeksi viikoksi etäopetukseen, Etelä-Pohjanmaalla pysytään lähiopetuksessa

Päätöksessä perustellaan yläkoulujen siirtymistä etäopetukseen Vaasan sairaanhoitopiirin alueella muun muassa sillä, että vaikka alueella on otettu käyttöön laaja-alaisesti leviämisvaiheen suosituksia, alueellinen ilmaantuvuus on pysynyt korkeana.

Pohjanmaan koronanyrkki on Avin päätöksen mukaan suositellut aluehallintovirastolle, että alueella siirryttäisiin etäopetukseen viikoiksi 10 ja 11.

Vaasan sairaanhoitopiirissä merkittävimmät tartuntalähteet ovat työpaikat, oppilaitokset ja perheet sekä Pohjanmaan ulkopuolelta saadut tartunnat.

Avi viittaa päätöksessään myös oppilaitoksissa tapahtuneisiin tartuntoihin ja toteaa, että kouluikäisten tartunnoista aiheutuu paljon jäljitystyötä ja karanteeniin asettamisia, koska altistuneita on paljon.

Alueella on todettu tartuntoja sekä alle kouluikäisillä että ala- ja yläkouluikäisillä lapsilla. Vaasassa on todettu oppilaitoksissa yhteensä 11 joukkoaltistumista viikolla 8. Näiden joukkoaltistumisien vuoksi karanteeniin on laitettu 300–400 henkilöä. Yläkouluikäisillä lapsilla on todettu tartuntoja useassa eri koulussa.

Lue seuraavaksi