Hyppää sisältöön

Avi määrää yllättäen: Satakunnassa kaikki yläkoulut etäopetukseen jo huomenna – useissa kunnissa tulee kiire

Aluehallintovirasto linjaa, että lähiopetusta ei saa Satakunnassa järjestää yläkouluissa enää perjantaina.

Takkeja Friitalan koulun käytävällä Ulvilassa. Kuvituskuva. Kuva: Mari Kahila / Yle

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on aikaistanut Satakunnan yläkoulujen siirtämistä etäopetukseen. Määräys etäopetuksesta tulee voimaan jo huomenna perjantaina aiemmin kerrotun maanantain sijasta.

Käytännössä päätös koskee ainakin Merikarviaa, Pomarkkua, Siikaisten kuntaa ja Ulvilaa, joiden on pitänyt siirtyä etäopetukseen vasta maanantaina. Esimerkiksi Ulvilan sivistystoimelle päätös tuli täytenä yllätyksenä.

Sivistysjohtaja Kimmo Vepsä sai tietää asiasta Ylen toimittajalta. Hän kertoi sen jälkeen sopineensa aluehallintoviraston kanssa, että kaikki Ulvilan yläkoulun oppilaat tulevat aamulla kouluun, mutta lähtevät lounaan jälkeen kotiin. Sitä ennen heille annetaan ohjeet etäopetuksesta.

Karviassa etäopetus alkaa vasta maanantaina, mutta kunnan koululaiset ovat tällä viikolla talvilomalla. Muissa Satakunnan kunnissa talviloma on ollut helmikuun lopussa.

Koronatilanne vaikeutunut

Useimmissa muissa kunnissa etäopetus on jo voimassa. Satakunnan koronatilanne on viime viikkoina pahentunut merkittävästi.

Satakunnan koronaepidemian keskus on Raumalla, jossa tartunnat ovat levinneet erityisesti telakalla. Raumalla ja myös Satakunnan suurimmassa kaupungissa Porissa etäkoulu alkoi tänään torstaina.

Pyyntö koulujen nopeampaan sulkuun on tullut Satakunnan alueelliselta tartuntatautien torjunnan työryhmältä.

20.30 Lisätty tieto, että Karviassa on tällä viikolla talviloma + klo 21.51 Kimmo Vepsän kommentti ja tieto, että päätös ei koske lukioita.

.
.