1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. etäopetus

Jämsän yläkoulut ja toinen aste etäopetukseen maanantaista alkaen

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri muutti keskiviikkona etäopetusta koskevaa suositustaan.

etäopetus
Tyhjä koululuokka korona pandemian aikana.
Jämsässä yläkoulujen, lukioiden ja ammattikoulujen luokkahuoneet pysyvät tyhjinä ensi viikolla, vaikka talvilomat päättyvät.Matti Myller / Yle

Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvassa Jämsässä yläkoulut ja toisen asteen koulut siirtyvät kolmeksi viikoksi etäopetukseen maanantaista alkaen. Kaupunki varmisti asian eilen torstaina.

Taustalla on Pirkanmaan sairaanhoitopiirin muuttunut suositus. Vielä viime viikolla sairaanhoitopiiri katsoi, ettei alueella ole epidemiologisia perusteita siirtyä etäopetukseen, mutta keskiviikkona sairaanhoitopiiri päätti sittenkin suositella yläluokkien ja lukion etäopetusta.

Lisäksi Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto määräsi torstaina, että yläkoulujen tilat Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä pitää sulkea 8.3.–28.3. väliseksi ajaksi.

Hallitus oli aiemmin ilmoittanut ensi viikolla alkavasta kolmen viikon sulkutilasta ja kehottanut huonossa epidemiatilanteessa eli kiihtymis- tai leviämisvaiheessa olevia alueita siirtämään yläkoulut, lukiot ja ammattikoulut etäopetukseen.

Jyväskylän kaupunki tekee mahdollisesta etäopetuksesta virallisen päätöksen tänään perjantaina.

Lue seuraavaksi