1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kiusaaminen

Kynttilät syttyvät Koskelan uhrin muistolle myös Pohjanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla – kiusaamista ei koskaan saa hyväksyä

Helsingin Koskelan tapaus on koskettanut ihmisiä. Perjantaina sytytetään kynttilöitä uhrin muistolle myös pohjalaisalueella.

kiusaaminen
Kynttilämeri.
Koskelan uhria muistetaan perjantaina. Pixabay

Helsingin Koskelan uhrin muistoa kunnioitetaan tänään myös Pohjanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla sytyttämällä muistokynttilöitä. Kynttilät symboloivat sitä, ettei kiusaamista koskaan tule hyväksyä.

Kynttilöitä sytytetään mm. Kristiinankaupungissa uuden hautausmaan muistolehdossa ja Lapualla tuomiokirkon ja tien välisellä kiviaidalla. Kaskisissa kynttilät syttyvät kirkon portaille ja Kauhajoella koulusurmien uhrien muistomerkille. Kynttöitä sytytetään lisäksi mm. Jurvassa, Vaasassa ja Seinäjoella.

Vaasassa kynttilöitä sytytetään Kirkkopuistoon. Sinne laaditaan alue Luotsipatsaan edustalle, jonne kynttilöitä voi tuoda.

Vaasan suomalaisen seurakunnasta todetaan, että meihin ihmisiin on sisäänkirjoitettuna halu suojella elämää, etenkin lasten ja nuorten elämää. Siksi Koskelan tapahtumat koskettavat ja satuttavat.

– Monet kysymykset jäävät vaille vastausta. On tärkeää, että meillä on lupa yhdessä tuntea surua ja ilmaista sitä esimerkiksi muistokynttilöitä sytyttämällä. Vähintään yhtä tärkeää on, että näemme ja kuulemme toisemme, otamme vastuuta toisistamme ja puutumme kaikenlaiseen kiusaamiseen, kirkkoherra Tuomo Klapuri sanoo.

Lue seuraavaksi