1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. laivaliikenne

Väylävirasto aloittaa pian kilpailutuksen Ajoksen meriväylän ruoppauksesta – työt alkavat kesäkuussa

Ruoppaustyötä tehdään noin 45 kilometriä pitkällä väylällä 25 kohteessa.

Väylän syventämistä on odotettu Ajoksen väylälle vuosia. Tehdasinvestoinnin myötä se on tullut nyt ajankohtaiseksi samoin kuin sataman omat isot investoinnit. (Kuvituskuva) Kuva: Miikka Ylikoski

Kemin Ajoksen meriväylän ruoppaustyöt käynnistyvät kesäkuussa. Väylää aletaan syventää nykyisestä 10:stä 12:een metriin.

Hanke liittyy erityisesti Kemin uuden sellutehtaan ja mahdollisesti käynnistyvien Kemijärven biotuotetehtaan ja Kolarin kaivoksen kuljetuksiin.

Projektipäällikkö Pasi Kivioja Väylävirastosta kertoo, että urakan kilpailutus on alkamassa ja urakoitsija valitaan toukokuussa.

Ruoppaustyötä tehdään noin 45 kilometriä pitkällä väylällä 25 eri kohteessa. Hankkeen kustannuksiksi on arvioitu noin 26,5 miljoonaa euroa. Työn on määrä valmistua vuoden 2022 syksyyn mennessä.

Kemin satamayhtiö aloittaa omat ruoppaustyönsä Ajoksen tuloväylällä niin ikään alkukesällä, jolloin käynnistyy myös uuden satamalaiturin rakentaminen.

Lue myös:

Kemin Ajoksen väylän syventämiselle on myönnetty lupa

Valtiolta 156 miljoonaa euroa Metsä Groupin tehdasinvestoinnin liikennerakentamiseen – kauppakamarin toimitusjohtaja: "Lapin elinkeinoelämän näkökulmasta nappisuoritus"

Metsä Groupin tehdashanke luo paineita Kemin meriväylän syventämiseen – ministeri Harakka: "Ollaan valmiita myöskin osallistumaan infrakustannuksiin"