1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ilkivalta

Kouvolassa hajotettiin Lehtomäen päiväkodin metsäesikoululaisten käyttämä kota – ilkivallan kohteena jo kymmenennen kerran

Myös Upseerin päiväkodin kasvihuone rikottiin.

ilkivalta
Lehtomäen päiväkodin kota on tuhottu ilkivaltaisesti.
Lehtomäen päiväkodin metsäesikoululaisten käyttämä kota on tuhottu ilkivaltaisesti.Kouvolan kaupunki

Keskiviikkoiltana Kouvolassa Kuovin perhepuiston takana olevassa metsässä oleva luonto-opetuksen käyttämä kota tuhottiin ilkivaltaisesti. Kouvolan kaupungin tiedotteen mukaan kodan ikkunat, ovi ja kamina rikottiin. Myös muu omaisuus kärsi ilkivallasta.

Ohikulkija ilmoitti asiasta keskiviikkona ja ilkivallasta on tehty rikosilmoitus poliisille.

Tähän asti kotaa ja sen aluetta on käyttänyt päivittäin yksitoista Lehtomäen päiväkodin metsäesikoululaista. Tapahtuneen ilkivallan takia metsäesikoululaisten ruokailut siirretään porrastetusti Lehtomäen päiväkodin muihin tiloihin hiihtolomaviikon jälkeen. Muuta esikoulun toimintaa pystytään edelleen jatkamaan Lehtomäen metsän tiloissa.

Kota on joutunut aiemminkin ilkivallan kohteeksi moneen otteeseen. Tämä on jo kymmenes kodan tuhoamiseen liittyvä rikosilmoitus.

– Olen surullinen lasten puolesta, sillä tuhot ovat tällä kertaa laajat, sanoo luonto-opetuksen opettaja Tita Gråsten tiedotteessa.

Upseerin päiväkodin kasvihuone on rikottu korjauskelvottomaksi.
Upseerin päiväkodin kasvihuone rikottiin korjauskelvottomaan kuntoon.Kouvolan kaupunki

Upseerin päiväkodin kasvihuone rikottiin korjauskelvottomaksi

Myös Korian pioneeripuistossa sijaitseva Upseerin päiväkodin kasvihuone on ollut ilkivallan kohteena. Kasvihuone rikottiin korjauskelvottomaan kuntoon viime viikonloppuna.

Kasvihuone hankittiin Upseerin päiväkodille Jaalan, Elimäen ja Valkealan kehittämissäätiön (JEV) tuella. Kasvihuoneella oli suuri merkitys päiväkodin Piippolan vaarin puutarha -kaupunkiviljelytoiminnassa, joka on palkittu valtakunnallisesti.

Lue seuraavaksi