1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. susi

Virroilla hauleja saaneen pantasuden tapaus toi tutkinnan myös siitä, olisiko pannoittajien pitänyt huomata eläimen vammat

Syyttäjä ei nostanut oikeusjuttua. Pannoittajat eivät havainneet eläimessä haulinjälkiä eikä ampumisen tarkka ajankohtakaan varmistunut.

susi
Susi Ähtärin eläinpuistossa
Ähtärin eläinpuiston susi. Arkistokuva.Pasi Takkunen / Yle

Virroilla keväällä 2019 haulikkoampujan maalitauluksi joutuneen suden tapaus kummittelee yhä. Kuolleesta sudesta löytyi tutkimuksissa hauleja.

Poliisi on selvitellyt paitsi ampumista, myös Luonnonvarakeskuksen työntekijöiden toimintaa. Nämä olivat pannoittaneet kyseisen suden. Heidän osaltaan tutkinta koski sitä, oliko eläintä jo silloin ammuttu ja olisiko vammat pitänyt pannoituksessa huomata.

Syyttäjä on arvioinut, että varmuutta ei asiasta saa eikä oikeusjuttuun ole aihetta. Susi löytyi kuolleena metsästä. Ruokaviraston asiantuntija tutki raadon ja löysi siitä hauleja. Oli kuitenkin mahdoton sanoa tarkalleen, koska ne oli ammuttu.

Seurantapannan lähettämät tiedot viittaavat siihen suuntaan, että eläin oli voinut saada haulit nahkaansa myös pannan asentamisen jälkeen.

Suden liikkuminen väheni tietojen mukaan selvästi 24. maaliskuuta 2019 ja loppui kokonaan vajaa kuukausi myöhemmin. Tämän mukaan on hyvinkin mahdollista, että joku ampui eläintä 24. maaliskuuta. Panta laitettiin 17. maaliskuuta.

Suden ampujaa ei tiettävästi ole tavoitettu.

Lue seuraavaksi