Hyppää sisältöön

Kyselytutkimus: eteläkarjalaiset pääosin tyytyväisiä elämäänsä ja terveyteensä

Eteläkarjalaisista lähes 80 prosenttia koki elämänlaatunsa hyväksi tai erittäin hyväksi. Tiedot käyvät ilmi Maailman terveysjärjestön kyselystä.

Pienemmissä kunnissa ollaan tyytymättömämpiä mahdollisuuksiin käyttää julkisia liikennevälineitä. Arkistokuva. Kuva: Tommi Parkkinen / Yle

Eteläkarjalaiset ovat pääosin tyytyväisiä elämäänsä ja terveyteensä. Eteläkarjalaisista lähes 80 prosenttia koki elämänlaatunsa hyväksi tai erittäin hyväksi.

Yli puolet vastanneista olivat tyytyväisiä terveyteensä. Naiset arvioivat elämänlaatunsa ja terveytensä paremmaksi kuin miehet.

Pienemmissä kunnissa ollaan tyytymättömämpiä mahdollisuuksiin käyttää julkisia tai muita liikennevälineitä kuin suuremmissa kunnissa.

Yleisesti ikääntyneet olivat tyytyväisempiä asuinalueensa olosuhteisiin. Terveyspalveluiden saantiin ja asuinalueen olosuhteisiin oltiin valtaosin tyytyväisiä.

Tiedot käyvät ilmi Maailman terveysjärjestön elämänlaatumittari -kyselystä. Kyselyyn vastasi lähes 1770 eteläkarjalaista.

Kyselyssä tarkasteltiin elämänlaatua neljästä ulottuvuudesta: fyysisestä ja psyykkisestä, sosiaalisesta sekä ympäristöön liittyvästä elämänlaadusta.

Kyselystä saatuja tietoja hyödynnetään Etelä-Karjalan alueellisen hyvinvointisuunnitelman valmistelutyössä.

Lisää Etelä-Karjalan uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.