1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kaupunginjohtajat

Imatra haastattelee 5 kaupunginjohtajakandidaattia – haastattelut jo ensi viikolla

Haastateltavien joukossa ovat muun muassa Imatran nykyinen apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heino ja Rautalammin kunnanjohtaja Anu Sepponen.

kaupunginjohtajat
Imatran vaakuna kaupungintalon seinässä.
Uuden kaupunginjohtajan toivotaan aloittavan työnsä Imatralla ensi syksynä.Mikko Savolainen / Yle

Imatran kaupunki haastattelee viisi kaupunginjohtajakandidaattia.

16 hakijan joukosta haastatteluun etenevät oikeustieteiden maisteri ja Imatran nykyinen apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heino, valtiotieteiden maisteri Hanna Isbom, kauppatieteiden maisteri Ari Lindeman, kauppatieteiden maisteri ja Rautalammin kunnanjohtaja Anu Sepponen ja kasvatustieteiden maisteri Saku Tihveräinen.

Hakuaika Imatran kaupunginjohtajaksi päättyi torstaina, ja haastateltavat valittiin perjantaiaamuna. Haastattelut järjestetään ensi viikon keskiviikkona. Haastattelujen jälkeen valitaan henkilöarviointiin etenevät hakijat.

Henkilöarviointien valmistuttua valtuustoryhmät saavat haastatella loppuvaiheeseen edenneitä hakijoita, ja myös kaupunkilaisille järjestetään mahdollisuus esittää heille kysymyksiä verkkokeskustelun kautta.

Kaupunginjohtajan valintaa käsittelee myös kaupunginhallitus, ja lopullisesti valinta on määrä tehdä kaupunginvaltuustossa 26. huhtikuuta.

Lue myös: Imatran kaupunginjohtajaksi haki 16 henkilöä

Lue seuraavaksi