1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. etäopetus

Gradian ammattioppilaitokset ja lukiot siirtyvät ensi maanantaina etäopetukseen Jyväskylässä ja Jämsässä

Lähiopetuksena järjestetään valmistumiseen ja opintojen etenemiseen liittyvät kokeet sekä opetusjärjestelyjen edellyttämät tukitoimet.

etäopetus
Gradian kyltti seinässä.
Jaana Polamo / Yle

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian oppilaitokset (siirryt toiseen palveluun)(Gradia.fi) siirtyvät pääsääntoisesti etäopetukseen 8.3. ensi maanantaina.

Gradiassa kolmen viikon etäopetusmääräys koskee Jyväskylän ja Jämsän ammatillista opetusta, valmentavia koulutuksia ja aikuisten perusopetusta sekä Jyväskylässä lukioiden opetusta.

Lähiopetuksena Gradiassa järjestetään valmistumiseen ja opintojen etenemiseen liittyvät kokeet, ajo-opetus sekä poikkeuksellisten opetusjärjestelyjen edellyttämät tukitoimet, kuten koronapajat.

Oppilaitoksessa lähiopetuksessa olevien opiskelijoiden määrä voi kaikissa tapauksissa olla korkeintaan 25 prosenttia kokonaisopiskelijamäärästä.

Ylioppilaskirjoitukset järjestetään Gradian lukioissa 16.3.–7.4. Kirjoitusten turvallisuuteen on kiinnitetty erityishuomiota. Gradian ylioppilaskokelaille on suositeltu myös kahden viikon omaehtoista karanteenia ennen kirjoituksiin osallistumista.

Kouluruokailuun oikeutetuille opiskelijoille jaetaan etäopetusjaksolla ruokapaketti keskiviikkoisin Jyväskylässä ja Jämsässä.

Lue seuraavaksi