1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. putkat

Syyttäjä selvitti: Kotkassa tapahtuneessa putkakuolemassa ei ole syytä epäillä rikosta – noin 30-vuotias mies kuoli putkaan syyskuussa

Poliisi ei käynnistä asiassa esitutkintaa.

putkat
Kotkan poliisiasema
Mies löydettiin kuolleena Kotkan poliisiaseman putkasta syyskuussa. Arkistokuva.Antti-Jussi Korhonen / Yle

Syyttäjä ei käynnistä esitutkintaa Kotkan poliisivankilassa kuolleen miehen tapauksessa.

Noin 30-vuotias mies kuoli putkaan Kotkan poliisiasemalla syyskuun alkupuolella.

Syyttäjän mukaan miehen kiinniottaneita kahta poliisia ei ole syytä epäillä rikoksesta.

Mies oli otettu kiinni Kotkassa lauantaina alkuillasta 5. syyskuuta, koska mies oli käyttäytynyt uhkaavasti. Miehelle oli laitettu käsiraudat. Lisäksi häntä vastaan oli käytetty etälamautinta.

Mies oli viety Kotkan poliisiasemalle päihtyneiden tiloihin, josta hänet oli myöhemmin löydetty kuolleena.

Videotallenteet todisteena

Syyttäjälaitos on selvitystyössään käyttänyt Kotkan poliisiaseman valvontakameroiden videotallenteita. Niistä on käynyt ilmi, että kiinniotettu mies on itse kävellyt säilytystilaan. Poliisin mukaan tilanteessa ei ole ollut mitään normaalista poikkeavaa, mihin paikalla olleiden poliisien olisi tullut kiinnittää huomiota.

Säilytystilaan laittamisen jälkeen vastuu miehen vartioinnista on ollut muilla kuin hänet kiinni ottaneilla poliiseilla.

Kotkan poliisiasema on Kaakkois-Suomen poliisin aluetta. Poliisia koskevan rikostutkinnan toimittamisesta vastaa aina poliisista riippumaton syyttäjä.

6.3.2021 kello 11.10: Juttua korjattu kauttaaltaan, sillä aiemmin jutussa luki, että päätös jättää esitutkinta käynnistämättä tehtiin Itä-Suomen poliisilaitoksessa, kun tutkinnan ja päätöksen todellisuudessa teki syyttäjä. Jutusta poistettu linkki aiempaan, myös virheelliseen uutiseen.

Lue seuraavaksi