1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kuntosalit

Kuntokeskuksia pitäisi kuulla paremmin, vaatii Liikun toimitusjohtaja

Viestintä yrittäjille on ollut puutteellista, katsoo Kuntokeskus Liikun toimitusjohtaja Johanna Riihijärvi.

kuntosalit
Liikuntakeskus Liikun perustaja Johanna Riihijärvi
Johanna Riihijärvi sanoo, että viestintä suosituksista ja rajoituksista yrittäjien suuntaan on ollut ala-arvoista. Paulus Markkula / Yle

Kuntokeskus Liikun toimipisteiden kohtalo Kanta-Hämeessä on vielä avoinna. Liikku on joutunut sulkemaan toimintapisteitään Uudeltamaalta koronarajoitusten takia. Kuntokeskus Liikun toimitusjohtaja Johanna Riihijärvi sanoo, että myös Varsinais-Suomesta ketju joutuu laittamaan kiinni neljä toimipistetta.

Toimitusjohtaja Johanna Riihijärvi arvostelee valtion koronatoimia kovin sanoin. Viestintä alaa kohtaan on ollut ala-arvoista, ja esimerkiksi jo viime viikkoiset päätökset kymmenen hengen asiakasrajoituksista tulivat yllättäen, sanoo Riihijärvi.

– Viestintä meille yrittäjille on ollut erittäin sekavaa, vaihtelevaa ja suorastaan ala-arvoista. Jos esimerkiksi vielä viikko sitten torstaina meille painotettiin 58d–pykälän mukaista turvaväliä, niin heti seuraavana päivänä Etelä-Suomen avi ilmoitti, että paikat suljetaan paitsi siinä tapauksessa, että tiloissa on korkeintaan kymmenen henkeä yhtä aikaa.

Asiakasrajoitus hämmentää

Toimitusjohtaja Johanna Riihijärvi sanoo, että kymmenen hengen maksimisääntökin on hämmentävä, koska se ei ota mitään kantaa siihen, minkä kokoinen tila on.

Käytännössä kymmenen henkilöä voi olla pienessä joogasalissa, mutta jos on kyseessä 1 400 neliömetrin kuntosali, niin siellä on sama 10 hengen määräys, pohtii Riihijärvi.

Liikun toimitusjohtaja Johanna Riihijärvi arvostelee viranomaisia myös siksi, ettei kuntosaliyrittäjiä ole suosituksissa ja rajoituksissa kuultu.

Hän muistuttaa, että kun elinkeinoharjoittamiseen puututaan vakavalla tavalla, vakavasti häiriten ja jopa estäen elinkeinonharjoittamisen, niin silloin käskyn ja määryksen pitää perustua tietoihin ja faktoihin.

– Me kuntosaliyrittäjät hämmästelemme sitä, että siinä vaiheessa, kun tartuntatautilakiin muutosesitystä tehtiin ja lausuntoa vietiin eteenpäin, niin meitä ei kuultu toimijoina lainkaan.

Riihimäellä on Liikussa todettu mahdollisia altistumisepäilyjä. Riihijärvi sanoo, ettei varsinaisia tartuntoja ole ollut missään. Liikulla on toimipisteet Kanta-Hämeessä Forssassa, Hämeenlinnassa ja Riihimäellä.

Lue seuraavaksi