Hyppää sisältöön

OYSissa jo toinen sähkökatkos parin viikon sisään leikkausosastoilla – syy sama, vikaa korjataan lauantaina

Perjantaiaamuna sähköt katkesivat viideksi minuutiksi. Nyt päivystävä sähkömies varmistaa, ettei pitkiä katkoksia pääse enää tulemaan.

Varavoimasähköjärjestelmän kytkimessä jo toistamiseen ilmenneen vian korjaus aloitetaan OYSissa lauantaina kello 7. Arkistokuva. Kuva: Wasim Khuzam / Yle

Oulun yliopistollisessa sairaalassa taphtui jo toistamiseen sähkökatko reilun kahden viikon sisään osassa sairaalaa. Perjantaiaamuna kello 8.20 ollut katkos kesti noin viisi minuuttia ja se koski kiinteistön osaa, jossa on ainakin leikkaustoimintoja. Potilasvahinkoja ei katkoksesta ei aiheutunut.

Sähkökatkot ovat OYSissa harvinaisia, mutta nyt varavoimasähköjärjestelmässä on lyhyen ajan sisään toistunut vika, jossa on ollut sama syy. Edellinen katkaisimen viasta johtunut sähkökatko oli 18. helmikuuta, ja se kesti neljänkymmenen minuutin ajan. Tuolloinkaan potilasvahinkoja ei tullut, mutta tietojärjestelmät olivat poissa käytöstä.

Katkaisimen korjauksia tehdään jo huomisaamuna kello 7 alkaen. Yhteistyö laitetoimittajan kanssa on ollut tiivistä, sanoo Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin turvallisuuspäällikkö Lasse Kylén. Toistaiseksi päivystävä sähkömies varmistaa, ettei pitkiä katkoksia pääse enää tulemaan.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.