1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kuntosalit

Eteläkarjalaiset kuntosaliyrittäjät hyvillään avin ohjeista – yrittäjä: "Liikunta on osa ratkaisua, ei osa ongelmaa"

Etelä-Suomen aluhallintovirasto vaatii yksityisiä ja julkisia toimijoita huolehtimaan turvavälien säilymisestä tiloissaan.

kuntosalit
Painoja telineessä kuntosalilla.
Arkistokuva.Toni Pitkänen / Yle

Eteläkarjalaiset kuntosaliyrittäjät ovat hyvillään aluehallintoviraston tarkentuneista ohjeista.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto vaatii nyt yksityisiä ja julkisia toimijoita huolehtimaan turvavälien säilymisestä tiloissaan.

Aluehallintovirasto ei rajannut tarkasti sitä, kuinka monta henkilöä tiloissa voi yhtä aikaa olla, jos turvavälit säilyvät. Toimijoiden täytyy kuitenkin tehdä kirjallinen suunnitelma (siirryt toiseen palveluun) siitä, miten ne estävät asiakkaiden väliset lähikontaktit.

Etelä-Karjalassa on tällä hetkellä voimassa yksityishenkilöitä ja yleisötilaisuuksia koskeva kuuden hengen kokoontumisrajoitus. Se ei kuitenkaan koske yksityisiä elinkeinonharjoittajia.

Varausjärjestelmä käyttöön

Imatralla ja Lappeenrannassa turvaväleistä aiotaan kuntokeskuksissa huolehtia muun muassa rajaamalla asiakasmäärä kymmeneen henkilöön.

– Meillä on neljä eri tilaa, joihin pystymme asiakkaat jakamaan. Joidenkin ryhmäliikutantuntien kohdalla yritetään järjestää kaksi vuoroa, että kaikkia pääsevät osallistumaan, kertoo imatralaisen Kuntokeskus Colosseumin yrittäjä Mika Viskari.

Viskarin mukaan kuntokeskuksella on olemassa myös varausjärjestelmä, jonka avulla asiakasmäärät voidaan rajata tarkasti. Järjestelmän käyttöönottoa on pohdittu.

– Voimme tehdä sinne kahden tunnin vuoroja asiakkaille

Viskari on tyytyväinen, että nyt asioihin on saatu selkeyttä.

– On ollut epäselvää. Asiakkaatkin ovat soittaneet ja laittaneet sähköpostia kyselläkseen, että mikä on tilanne.

Lue lisää: "Leikitäänkö kymmenellä ihmisellä vai laitetaanko säppiin koko paikka?" – Kuntosaliyrittäjä Pauliina Käiväräinen toivoo aluehallintovirastolta selkeää tiedottamista

Ohjeet luettava läpi useampaan kertaan

Myös Lappeenrannassa ohjeet otetaan vastaan hyvillä mielin.

– Ei se yrittäjän tuskaa helpota, mutta hyvä että kerrotaan millä ohjeilla mennään, sanoo CrossFit Lappeenrannan yrittäjä Atte Kaasinen

Kaasinen myöntää lukeensa ohjeet muutamaan kertaan läpi, ennen kuin sai niistä tolkkua. Edelleen epäselvää on esimerkiksi se, lasketaanko Kaasisen tilat yhdeksi vai kahdeksi eri tilaksi.

– Crossfitsalilla on helppo rajata osallistujamääriä. Meillä on varausjärjestelmä aktivoitu, jolla saadaan asiakasmäärät kohdilleen.

Kaasinen on hyvillään, että he voivat edelleen tarjota ihmisille paikan harrastaa liikuntaa.

– Liikunta on osa ratkaisua, ei osa ongelmaa. Ihmisten pitäisi poikkeusoloissa pitää itsensä kunnossa.

Lue seuraavaksi