Hyppää sisältöön
Otto Ylismäki hyppää hyppyristä Kallin laskettelukeskuksessa.Otto Ylismäki.Laskijat ottamassa vastaan hissikapulaa Kallin laskettelukeskuksessa.Laskettelijoita Kallin hiihtokeskuksessa.Kemin Hepolan koululaisia leikkimäsäs lumikasalla.Tiia VakkuriAnni Lehtola.Emmi Pantsar, Sanni Mäki, Samuli Pantsar ja Markus Harju Pellosta.opiskelija Minna Laamanen.opiskelija Minna Laamanen.Joensuun sairaalaTuovi Puumalainen.Justus PekonenHasan Al-Esawi

Poikkeusloma

Tiukentuvat koronarajoitukset pistivät monen pohjois- ja itäsuomalaisen lomasuunnitelmat uusiksi. Poikkeuslomastakin voi silti ottaa ilon irti vaikka ulkoilemalla.

Lähden perheen kanssa Leville. Täytyy huolehtia turvaväleistä ja käyttää maskia. En halua, että korona tarttuu perheenjäseniin tai kavereihin.

Otto Ylismäki, Keminmaa

Kymppiviikolla talvilomavuorossa ovat Lappi, Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu, Pohjois-Karjala ja Pohjois-Savo. Samalla Suomessa alkaa hallituksen toteama "sulkutila".

Lapissa koronatilanne on kiihtymisvaiheessa, mutta alueella noudatetaan leviämisvaiheen tiukkoja rajoituksia. Ravintolat menevät kiinni ja yli 6 hengen julkiset tilaisuudet on kielletty. Samaa rajaa suositellaan yksityisiin kokoontumisiin.

Tarpeetonta matkailua alueiden välillä on suositeltu välttämään. Monen reissuhaaveet kaatuivat.

Olisin halunnut mennä tädin luo Tampereelle, mutta nyt ei pääse. Harmittaa, mutta voin silti pitää hyvän loman.

Tiia Vakkuri, Kemi

Aiomme tavata isovanhempia ja mennä hiihtämään. Piti mennä vähän reissailemaankin.

Anni Lehtola, Kemi

Laskettelurinteet ovat auki normaalisti, joten pellolaisten Emmi Pantsarin, Sanni Mäen, Samuli Pantsarin ja Markus Harjun hiihtoloma kuluu rinteessä ja ulkoillen.

Pohjois-Pohjanmaalla koronatilanne on kiihtymisvaiheessa. Yleisötilaisuuksia on rajoitettu alle 6 henkilöön. Yli 18-vuotiaiden harrasteryhmät ovat tauolla.

Oulun ammattikorkeakoulussa opiskelevan Minna Laamasen hiihtoloma näyttää sujuvan kotona oleskellen, kokkaillen ja leväten.

Mutta kun sitä on tässä jo vuoden tehnyt niin alkaa pikkuhiljaa tuntua, että ei vaan jaksa eikä huvita.

Minna Laamanen, Oulu

Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa koronatilanne on perusvaiheessa, lukuun ottamatta Joensuun työssäkäyntialueen kuntia. Esimerkiksi kokoontumisrajoitukset ovat lievempiä kuin kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla.

Kuopiolaisella Tuovi Puumalaisella viikko kuluu töiden merkeissä.

Vaikka Savossa ollaan koronan suhteen perustasolla, niin vähän pelottaa se, että on töissä asiakasrajapinnassa. Ei kuitenkaan hirveästi.

Tuovi Puumalainen, Kuopio

Positiivista on kyllä se, että täällä ei ole mennyt paikat sen kummemmin kiinni. Toivottavasti eivät kiinni menekään.

Justus Pekonen, Kuopio

Aion viettää loman porukoiden ja kavereiden kanssa. Mut nyt kun on tämä korona, niin en tiedä mennäänkö minnekään. Toivottavasti saatais se korona kuriin.

Hasan Al-Esawi, Kuopio

Tekijät

Antti Heikinmatti, Risto Degerman, Toni Pitkänen, Antti Ullakko, Anni Tolppi, Risto Degerman, Toni Pitkänen, Ari Haimakainen