1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lempäälä

Lempäälä haluaa palkita koko henkilöstönsä koronavuoden venymisestä

Palkitseminen on esillä kunnanhallituksessa maanantaina.

Lempäälä
Lempäälän kunnantalo
Ajatuksena on, että henkilöstö voi valita kolmesta vaihtoehdosta: 200 euron ekstrapalkkio, 200 euron kulttuuri- tai liikuntasaldo tai vapaapäivä.Marko Melto / Yle

Lempäälässä ehdotetaan koko henkilöstön palkitsemista koronapandemian aikaisesta työstä. Kunnanhallitus saa asian päätettäväkseen maanantaina.

Henkilöstölle ehdotetaan 200 euron palkkiota hyvin poikkeuksellisen ajan venymisestä ja sitoutumisesta työhön.

– Henkilöstömme on maaliskuun jälkeen sulkenut ja avannut palveluja, muokannut toimintoja ja palveluja sekä luonut uusia toimintamalleja muutamien päivien varoitusajalla. Lähityössä olleet ovat ponnistelleet uuden koronavirustilanteen uhkaamana päivittäin, kunnan tiedotteessa sanotaan.

Kunta ei ole joutunut lomauttamaan työntekijöitä epidemian aikana, vaikka osa palveluista on ollut suljettuna. Kunnajohtaja Heidi Rämö sanoo olevansa ylpeä väestään.

– Eletty vuosi on ollut hyvin haastava meille kaikille. Olen todella ylpeä joustavasta ja sinnikkäästä porukastamme. Olemme yhdessä pystyneet toimimaan ennakoivasti ja löytäneet vaikeissa tilanteissa ratkaisuja, sanoo Rämö.

Kunnassa on etsitty uusia malleja tukea kuntalaisia.

– Olemme tarjonneet kotona oleville Tuki kotiin -palvelua ja soittaneet yli 80-vuotiaille kotiin. Etäkoululaisille tarjosimme poikkeusolojen lounaat, tarjosimme ruokakassitukea toimeentulonsa menettäneille tai muusta syystä vaikeassa tilanteessa oleville kuntalaisille ja yrittäjille.

Kunnanhallituksen puheenjohtajisto on esityksen takana. Sen mukaan ajatuksena on, että henkilöstö voi valita kolmesta vaihtoehdosta: 200 euron ekstrapalkkio, 200 euron kulttuuri- tai liikuntasaldo tai vapaapäivä.

Huomioiminen kohdistuu niihin, jotka ovat olleet työssä vähintään puoli vuotta ja jotka ovat työssä toukokuun lopussa.

Keskiviikkoon 3. maaliskuuta mennessä Lempäälässä on todettu yhteensä 151 koronavirustapausta.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pirkanmaalla.

Lisää Pirkanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi