1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Posio

Posion kunnanjohtajaksi valittiin Pekka Jääskö

Kunnanhallituksen ehdokas Antti Mulari hävisi äänestyksessä selvin numeroin.

Posio
Pekka Jääskö
Pekka Jääskö on syntynyt ja käynyt koulua Posiolla.Pekka Jääskön kotialbumi

Pekka Jääskö on valittu Posion uudeksi kunnanjohtajaksi. Jääskö on tällä hetkellä töissä Oulun yliopistolla asiakkuuspäällikkönä. 52-vuotias Jääskö on koulutukseltaan yhteiskuntatieteen maisteri ja hän on suorittanut myös liiketoimintajohtamisen maisteritutkinto MBA:n.

Posion kunnanvaltuusto valitsi hänet virkaan äänestyksen jälkeen perjantaina. Jääskö sai 13 ääntä. Kunnanhallituksen ehdokas Antti Mulari sai 3 ääntä ja Henri Pätsi 1 äänen.

Juuri ennen valintaa Posiolla nähtiin harvinainen tapaus, kun paikkakunnalla kerättiin nimiä Mularin valintaa vastaan. Neljä yrittäjää vetosi päättäjiin, että kunnanjohtajaksi valittaisiin paikkakunnalta lähtöisin oleva Jääskö. Lisäksi nimiä kunnanjohtaja-asiaan kerättiin internetissä adressilla.

Ennen kunnanjohtajan valitsemista valtuustossa esitettiin asian palauttamista valmisteluun, mutta äänin 13-4 kunnanjohtajan valintaa päätettiin jatkaa.

Töihin ennen kesää

Jääskö kertoo tulevansa Posiolle odottavalla ja innostuneella mielellä.

– Olen positiivisesti yllättynyt saamastani suuresta tuesta. Työt haluan aloittaa mahdollisimman pian, kuitenkin ennen kesää.

Hän uskoo erityisesti matkailun olevan Posion valtti.

– Posio on erinomainen luontomatkailukohde, ja haluan tuoda sitä yhä enemmän esiin. Posion elinvoimaan on paljon mahdollisuuksia, Jääskö toteaa.

Lue seuraavaksi