1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tv ja elokuvat

Kainuuseen houkutellaan elokuvatuotantoja omalla kuvapankilla

Kuvapankissa on noin 2 500 vapaasti ladattavaa valokuvaa Kainuun maisemista, tapahtumista ja ihmisistä.

Tv ja elokuvat
Projektipäällikkö Marko Karvonen ja kuvaaja Ilkka Mukkala tutkimassa kuvapankin kuvia Kajaanissa.
Kuvapankin projektipäällikkö Marko Karvonen ja lokaatiokuvauksiin erikoistunut Ilkka Mukkala selaavat kuvapankin antia Kajaaninjoen rannalla. Jarmo Nuotio / Yle

Kainuuseen houkutellaan uusia audiovisuaalisia tuotantoja omalla kuvapankilla.

Kainuun liiton hallinnoimassa kuvapankissa on noin 2 500 vapaasti ladattavaa valokuvaa Kainuun maisemista, tapahtumista ja ihmisistä.

Kuvapankin peruskokoelmassa on 790 lokaatiokuvauksiin erikoistuneen Ilkka Mukkalan valokuvaa, jotka on suunnattu erityisesti elokuva- ja av-tuotantojen tekijöille.

– Kainuun meri on tehnyt minuun vaikutuksen. Se on todella hieno ja uniikki kuvauspaikka. Oulujärvi on iso, se jäätyy ja siellä voi kuvata vaikka mesimaisemaa, työkseen kuvauspaikkoja elokuviin, tv-sarjoihin ja mainoksiin etsivä Mukkala kertoo.

Kainuun kuvapankkiin on koottu noin 2 500 vapaasti ladattavaa valokuvaa Kainuun maisemista, tapahtumista ja ihmisistä. Kuvapankin avulla Kainuuta markkinoidaan ympäri maailmaa televisio- ja elokuvaväelle kuvauspaikkana. Jarmo Nuotio tapasi kuvapankin projektipäällikkö Marko Karvosen ja kuvaaja Ilkka Mukkalan Kajaaninjoen rannalla.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi