Hyppää sisältöön

Kainuuseen houkutellaan elokuvatuotantoja omalla kuvapankilla

Kuvapankissa on noin 2 500 vapaasti ladattavaa valokuvaa Kainuun maisemista, tapahtumista ja ihmisistä.

Kuvapankin projektipäällikkö Marko Karvonen ja lokaatiokuvauksiin erikoistunut Ilkka Mukkala selaavat kuvapankin antia Kajaaninjoen rannalla. Kuva: Jarmo Nuotio / Yle

Kainuuseen houkutellaan uusia audiovisuaalisia tuotantoja omalla kuvapankilla.

Kainuun liiton hallinnoimassa kuvapankissa on noin 2 500 vapaasti ladattavaa valokuvaa Kainuun maisemista, tapahtumista ja ihmisistä.

Kuvapankin peruskokoelmassa on 790 lokaatiokuvauksiin erikoistuneen Ilkka Mukkalan valokuvaa, jotka on suunnattu erityisesti elokuva- ja av-tuotantojen tekijöille.

– Kainuun meri on tehnyt minuun vaikutuksen. Se on todella hieno ja uniikki kuvauspaikka. Oulujärvi on iso, se jäätyy ja siellä voi kuvata vaikka mesimaisemaa, työkseen kuvauspaikkoja elokuviin, tv-sarjoihin ja mainoksiin etsivä Mukkala kertoo.

Kainuun kuvapankkiin on koottu noin 2 500 vapaasti ladattavaa valokuvaa Kainuun maisemista, tapahtumista ja ihmisistä. Kuvapankin avulla Kainuuta markkinoidaan ympäri maailmaa televisio- ja elokuvaväelle kuvauspaikkana. Jarmo Nuotio tapasi kuvapankin projektipäällikkö Marko Karvosen ja kuvaaja Ilkka Mukkalan Kajaaninjoen rannalla.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.