1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Aluehallintovirasto: yli kuuden hengen kokoontumiset kielletään Essoten ja Sosterin alueilla

Itä-Suomen aluehallintoviraston perjantaina antama päätös koskettaa kuntayhtymä-sairaanhoitopiiri Essoten ja sairaanhoitopiiri Sosterin alueita.

koronavirus
Mikkelin tori talvella
Juho Liukkonen / Yle

Itä-Suomen aluehallintovirasto kieltää (siirryt toiseen palveluun) kaikki yli kuuden hengen kokoontumiset Etelä-Savon ja Itä-Savon sairaanhoitopiirien alueilla.

Päätöstä perustellaan koronaviruksen leviämisen ehkäisemisellä.

Rajoituksilla pyritään myös estämään terveydenhuollon kantokyvyn kuormittuminen. Epidemia on kummankin sairaanhoitopiirien alueella kiihtymisvaiheessa.

Kielto koskee kaikki molempien sairaanhoitopiirien kuntien alueita. Määräys koskee kaikkia sisä- ja ulkotiloissa järjestettäviä yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu yli kuusi henkilöä.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia rajatuin ehdoin. Tapahtumiin saa osallistua korkeintaan kuusi ihmistä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistuksien mukaisesti (siirryt toiseen palveluun).

Määräys astuu voimaan ensi viikon maanantaina ja jatkuu aina maaliskuun loppuun saakka.

Lue seuraavaksi